De eerste vaccins kwamen deze week al aan in Limburg. De vaccins op de foto dienden voor de vaccinatie in woonzorgcentrum Triamant in Sint-Truiden.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste vaccins kwamen deze week al aan in Limburg. De vaccins op de foto dienden voor de vaccinatie in woonzorgcentrum Triamant in Sint-Truiden. © Mine Dalemans

Limburg krijgt 16 vaccinatiedorpen, maar we weten nog niet waar: “Enkel Hasselt is een zekerheid”

HasseltLimburg zal minstens 16 vaccinatiedorpen moeten uitrollen. Twee per eerstelijnszone, gaande van het Maasland over Haspengouw tot West-Limburg. Alleen is er nog totaal geen duidelijkheid in welke gemeente en op welke locatie zo’n ‘dorp’ wordt uitgerold. “Jammer dat we weer last minute in actie zullen moeten schieten”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) die meer van de overheid verwacht.

 1. Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Jessa Ziekenhuis en Sint-Tru­do mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

  Het is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.
 2. Uitbaatster Evie (35) van ‘Gezondigd’ neemt nieuwe kok aan: “Eerste arbeider aanwerven zónder werkgeversbijdragen doet ons sneller stap zetten”
  Hasselt

  Uitbaat­ster Evie (35) van ‘Gezondigd’ neemt nieuwe kok aan: “Eerste arbeider aanwerven zónder werkgevers­bij­dra­gen doet ons sneller stap zetten”

  De sociale maatregel die zelfstandigen toelaat om een eerste arbeider aan te werven zonder werkgeversbijdragen te betalen, wordt tot dit jaar verlengd. Goed nieuws volgens Unizo Limburg, aangezien er daardoor maar liefst 3.487 jobs in Limburg zijn bijgekomen. Ook uitbaatster Evie Philippe (35) van de Hasseltse horecazaak ‘Gezondigd’ ziet de voordelen nu ze haar eerste werknemer aanneemt.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"