Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bezocht de Delhaize in Hasselt samen met politie LRH en het parket van Limburg. “Alleen al in Hasselt werden er 80 lik-op-stukboetes uitgeschreven en dat is ook nodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bezocht de Delhaize in Hasselt samen met politie LRH en het parket van Limburg. “Alleen al in Hasselt werden er 80 lik-op-stukboetes uitgeschreven en dat is ook nodig.” © Mine Dalemans

Limburg is koploper met 120 lik-op-stukboetes voor winkeldieven, al kan alles beter: “Handelaars zouden nog méér aangifte moeten doen”

HasseltWie het voorbije jaar in een Limburgse winkel probeerde te stelen, kwam daar niet zomaar mee weg. Politie en het parket van Limburg tellen al 120 lik-op-stuk-boetes voor winkeldiefstal: iets meer dan één derde van het totaal aantal in het hele land. “Toch ligt er nog werk op de plank, ook in Limburg”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.

 1. Leander Dedroog en Limburg United verliezen met klein verschil bij Donar Groningen: “Dubbeltje viel aan de andere kant”
  basketbal bnxt-league

  Leander Dedroog en Limburg United verliezen met klein verschil bij Donar Groningen: “Dubbeltje viel aan de andere kant”

  Na de knappe zege tegen Den Bosch, bij de start van Elite Gold, trokken de boys van T1 Raymond Westphalen met vertrouwen naar Groningen. Limburg United was niet scherp genoeg in de eerste helft tegen een gretig Donar. Na de rust kwam United met het mes tussen de tanden het terrein op, maar het dubbeltje viel aan de andere kant in money time. De Limburgers dropen ontgoocheld af, met een nipte 68-66-nederlaag in de hoofden.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internationale uithoudingsracerij met zeges op de Nürburgring en in Sebring
  autosport

  Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internatio­na­le uithou­dings­ra­ce­rij met zeges op de Nürburg­ring en in Sebring

  Het werd een onwaarschijnlijk autosportweekend voor de racende broers Vanthoor uit Hasselt. De jongste, Dries won samen met een andere Belg, Maxime Martin, de eerste uithoudingsrace op de legendarische Nürburgring. En Laurens zegevierde voor de tweede maal in de GT-klasse in de 12 Uur van Sebring, de tweede manche van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.
  Hasselt
 3. Ervaren bediende vastgoedkantoor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”
  PREMIUM

  Ervaren bediende vastgoed­kan­toor sjoemelde zeven jaar lang met huurgelden: “ze richtte een enorme ravage aan”

  Een 44-jarige voormalige bediende van een vastgoedkantoor uit Genk manipuleerde het computersysteem van haar nietsvermoedende werkgever en kon zo zeven jaar lang onopgemerkt sjoemelen met huren en gelden van de zakelijke rekening. Omdat ze ook dagvaardingen netjes wegwerkte, vermoedde de zaakvoerder niets. Tot plots een deurwaarder bij hem aanklopte. “Ze is pas gestopt toen ze betrapt werd maar betaalde nog geen cent terug.”
  Genk