Het Jenevermuseum in Hasselt lanceert een gloednieuwe expo ‘Pinball Mania’. “Waar bezoekers zélf kunnen komen ‘flipperen’", aldus directeur Davy Jacobs.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Jenevermuseum in Hasselt lanceert een gloednieuwe expo ‘Pinball Mania’. “Waar bezoekers zélf kunnen komen ‘flipperen’", aldus directeur Davy Jacobs. © Boumediene Belbachir

Liefhebber van de flipperkast? Het Jenevermuseum laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdagavond op “hét icoon van de Vlaamse cafécultuur” flipperen

HasseltHet Jenevermuseum pakt uit met ‘Pinball Mania’, een gloednieuwe expo waarin hét icoon van de Vlaamse cafécultuur uit de jaren tachtig centraal komt te staan: de flipperkast. Maar liefst twintig soorten - van de eerste eenvoudige spijkertafels tot de levendige lichtkasten - fleuren vanaf nu het museum op, én laten bezoekers al flipperend over de kast leren. “Want vanaf 20 mei kan je elke donderdagavond met bubbels het museum afhuren voor een flipperavond met vrienden én jenever”, aldus Davy Jacobs, directeur van het museum. 

 1. Reconstructie in foltermoord toont vooral tegenstrijdigheden: wie bracht de zwaarste verwondingen toe?
  PREMIUM
  Genk

  Reconstruc­tie in folter­moord toont vooral tegenstrij­dig­he­den: wie bracht de zwaarste verwondin­gen toe?

  Vijf hoofdverdachten in de moordzaak op Hilal Makhtout (23) toonden vandaag in een reconstructie hoe ze het slachtoffer op 9 maart 2019 verwondingen toebrachten. Maar wie de zwaarste verwonding aanbracht met een taser zorgt voor onduidelijkheid. Twee verdachten duiden namelijk een derde aan als ‘zwaarste agressor’, terwijl die dat ontkent. Aan welke verwondingen Makhtout nu effectief bezweek, kon een autopsie al uitklaren.
 2. Ex-Genkdoelman Olivier Vliegen aast op vaste keepersplaats bij Tsjechische eersteklasser Slovan Liberec: “Ik ben klaar voor een nieuwe stap”

  Ex-Genkdoel­man Olivier Vliegen aast op vaste keepers­plaats bij Tsjechi­sche eersteklas­ser Slovan Liberec: “Ik ben klaar voor een nieuwe stap”

  Een vijftal jaar geleden maakte Olivier Vliegen samen met Gaëtan Coucke en Nordin Jackers nog deel uit van een bijzonder getalenteerde KRC Genkse jeugdlichting keepers. Na een ommetje bij Anderlecht koos Olivier Vliegen op zijn achttiende voor een stap in het onbekende en tekende een contract van drie jaar en een half bij de Tsjechische eersteklasser Slovan Liberec. “Ik voel me sterker dan ooit”, klinkt een gemotiveerde Vliegen.