Daan Buckinx met papa Tim en de app (inzet) die zijn vader speciaal voor hem ontwikkelde.
Volledig scherm
Daan Buckinx met papa Tim en de app (inzet) die zijn vader speciaal voor hem ontwikkelde. © Borgerhoff

"Lichtje brandt als hoofd 'pauzeert'"

HASSELTDaan Buckinx (13) uit Hasselt heeft last van epileptische absence aanvallen. Dat zijn aanvallen die erg moeilijk op te merken zijn. Daarom heeft zijn vader Tim een app ontwikkeld die verbonden is met een EEG-hoofdband. Het lampje gaat branden als de hersenen 'op pauze' gaan. Er loopt intussen ook een crowdfundingcampagne van start-up 'Epihunter' om zoveel mogelijk mensen met epilepsie te helpen.

 1. Stijn Stijnen en Patro Eisden mikken op nieuwe uitzege tegen Mandel: “Ondertussen is de vraag naar tickets en vip-diners voor het bekerduel tegen Brugge enorm”
  voetbal eerste nationale

  Stijn Stijnen en Patro Eisden mikken op nieuwe uitzege tegen Mandel: “Ondertus­sen is de vraag naar tickets en vip-di­ners voor het bekerduel tegen Brugge enorm”

  Het was voor Stijn Stijnen een drukke werkweek op Patro Eisden. Naast de voorbereiding voor de uitwedstrijd tegen Mandel, kreeg ook de invulling van het bekerduel tegen Club Brugge een definitief kader. In samenspraak met Club vindt de partij plaats op woensdag 9 november om 20.45 uur. De kaartenverkoop voor deze partij ging woensdag van start en is te vinden op de website van Patro Eisden. “Het zijn inderdaad helse tijden. De belangstelling voor het bekerduel is enorm, net als de aanvraag voor kaarten”, weet de Eisdense trainer.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Knappe zege tegen Bergen moeten we bevestigen in Aalst”
  basketbal bnxt league

  Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Knappe zege tegen Bergen moeten we bevestigen in Aalst”

  Wat Limburg United liet zien op de eerste speeldag thuis tegen Bergen biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Voorzitter Maarten Bostyn slaagde in zijn opzet door met Quentin Serron en Maxime De Zeeuw twee Belgian Lions binnen te halen. Onmiddellijk zag je de meerwaarde van het ervaren duo. T1 Raymond Westphalen moet zondag op bezoek bij Okapi Aalst, dat op de eerste speeldag verloor in Luik. Sterkhouder Maxime De Zeeuw wil voorzichtigheid inbouwen.
 2. Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”

  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft plannen om elf woningen en één bouwgrond te kopen in de Salvatorstraat. Met die extra ruimte wil het ziekenhuis een duurzame ontsluiting creëren voor het nieuwe ziekenhuis dat vanaf midden 2024 op de Salvatorsite gebouwd wordt. “Onteigeningen zijn het niet, want elke eigenaar krijgt de keuze", zegt Jessa. “Maar het is geen keuze meer als we plots in een werf, middenin verkeersdrukte en in de schaduw van een 85 meter hoog gebouw moeten wonen”, reageren de bewoners.