Escape House mikt op een oude snookerhal in Kuringen (links) om een levensecht ‘Squid Game’-event van vier uur lang op poten te zetten.
Volledig scherm
Escape House mikt op een oude snookerhal in Kuringen (links) om een levensecht ‘Squid Game’-event van vier uur lang op poten te zetten. © Mine Dalemans/Netflix

Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven”

HasseltWie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs. “Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, want het spel is bijna volzet.”

  1. Hasselt krijgt 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in april, maar laat elektrische steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt krijgt 200 gloednieu­we elektri­sche deelfiet­sen in april, maar laat elektri­sche steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”

    Vanaf april start Hasselt met de uitrol van 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in het straatbeeld. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met het bedrijf Hoppy, maar wacht opvallend genoeg nog even met de elektrische steps. “Ze bieden geen meerwaarde, zijn gevaarlijk en de wetgeving rond veilig gebruik kan beter", vindt bevoegde schepen Marc Schepers (RoodGroen+).