De Hasseltse tuinarchitecte Dina Deferme neemt afscheid van haar open tuin in Stokrooie. “Het is tijd om het rustiger aan te doen”, vertelt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hasseltse tuinarchitecte Dina Deferme neemt afscheid van haar open tuin in Stokrooie. “Het is tijd om het rustiger aan te doen”, vertelt ze. © Bart Borgerhoff

Landschapsarchitecte Dina Deferme opent beroemde tuin in Stokrooie voor de laatste keer: “Zware beslissing, maar we moeten aan onze gezondheid denken”

Wie de romantische tuin van Dina Deferme en haar man Tony Pirotte nog zeker wil bezoeken, moet zich haasten. De Hasseltse landschapsarchitecte zet de poorten naar haar levenswerk in Stokrooie nog een laatste keer open tot eind augustus, om daarna voorgoed naar een appartement in Hasselt-centrum te verhuizen. “Dat gaat heel anders zijn, maar mijn uniek dakterras staat al voor ons klaar.”

  1. Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confrontatie met de toppers aangaan”
    vrouwenvoetbal super league

    Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confronta­tie met de toppers aangaan”

    KRC Genk Ladies is klaar voor de eerste thuiswedstrijd. Na de overwinning tegen Woluwe ontvangen de Genkies vrijdagavond AA Gent. Gent zag tijdens het transferseizoen de trainer en een resem speelsters andere oorden opzoeken. Fleur Pauwels waarschuwt evenwel voor onderschatting. “We moeten met beide voeten op de grond blijven en geconcentreerd de wedstrijd aanpakken. Een overwinning krijg je niet cadeau”, zegt de Genkse middenvelder.