Het verkeersbord dat aangeeft dat auto’s een lage-emissiezone binnenrijden, zal voorlopig niet te zien zijn in Limburg.
Volledig scherm
Het verkeersbord dat aangeeft dat auto’s een lage-emissiezone binnenrijden, zal voorlopig niet te zien zijn in Limburg. © BELGA

Lage-emissiezones in Limburg: plannen liggen op tafel, maar zijn weinig concreet

Na Antwerpen, Gent en Brussel denken ook 16 andere Vlaamse steden en gemeenten na over de invoering van een lage-emissiezone (LEZ). Ook in Limburg is er interesse. Zo zouden er in Hasselt, Diepenbeek, Sint-Truiden, Maasmechelen en Riemst plannen op tafel liggen. 

1 reactie

 • Alfons Smets

  2 jaar geleden
  De nieuwe geldkraan in België onder het mom van het milieu en/of klimaat. Hoe krapuleus en misdadig kan men zijn.? Alle truckjes zijn goed genoeg om de mensen af te zetten, vind het ronduit triestig. Wat voor zielige beleidsmensen lopen er tegenwoordig allemaal rond. Ga AUB eens aan uw eigen inkomsten .
 1. Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen make-upbox: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jezelf ‘natuurlijk mooi’ maken als Stephanie en Iluna Planckaert? Ontdek hun eigen ma­ke-up­box: “Voor alle leeftijden, ook onze mama Christa”

  “Als je dochter afkomt met de vraag naar make-up, wil je alleen maar het beste”, zegt Stephanie Planckaert. En dus brengt de telg van de populaire familie, samen met haar dochter Iluna, een eigen ‘natuurlijke make-upbox’ op de markt. Dat doet ze met Caroline Rigo van Café Beauté in Hasselt en Knokke. “Ja, we hebben alles op voorhand getest.”
 2. UHasselt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeiende bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaamheid en comfort voorop”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHas­selt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeien­de bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaam­heid en comfort voorop”

  Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester, die tot liefst drie maten kan meegroeien: met dat innovatief product pakken zes UHasselt-studenten uit én winnen ze de prijs voor beste ‘Small Business Project’ van VLAJO. Daarmee bemachtigen ze meteen ook een ticket voor de Europese finale in Estland. “De fast-fashion lingeriemerken van vandaag willen juist dat jonge meisjes snel weer voor een nieuwe bh terugkeren. Wij brengen daar verandering in.”