Vikingboot met kwetsbare jongeren aan boord meert na 30 kilometer roeien aan in de jachthaven van Hasselt, de eindbestemming van hun tocht op de Maas en het Albertkanaal.
Volledig scherm
Vikingboot met kwetsbare jongeren aan boord meert na 30 kilometer roeien aan in de jachthaven van Hasselt, de eindbestemming van hun tocht op de Maas en het Albertkanaal. © Karolien Coenen

Kwetsbare jongeren met Vikingschip op
de Maas om meer weerbaar te worden

Moe maar voldaan en een ervaring rijker stappen zes jongeren en vier begeleiders uit de Fenrir, een Noorse houten Vikingboot die jaren geleden natuurgetrouw werd nagebouwd door jongeren van het jeugdwelzijnswerk Gigos uit Genk. Bij de start afgelopen woensdag zaten acht jongeren in de boot maar al op de eerste dag zagen ze het niet meer zitten. “Ze dachten dat ze niks moesten doen. Ze wilden er een pleziertocht van maken”, vertelt Youssef Harraq, één van de begeleiders. De de overgebleven roeiers vertrokken uit jachthaven De Spaanjerd in Kinrooi. Zaterdag haalden ze na een tocht van 30 kilometer op de Maas en het Albertkanaal de eindbestemming: de jachthaven in Hasselt! “Een zware onderneming maar we hebben het op karakter gehaald”, vertelt Leonard Bunta, Tongenaar en één van de zes jongeren in het schip. 

0 reacties

 1. Ex-prof Thomas Dreesen zal volgend seizoen de U16 van Limburg United onder zijn hoede nemen
  Basketbal EML

  Ex-prof Thomas Dreesen zal volgend seizoen de U16 van Limburg United onder zijn hoede nemen

  Voorzitter Maarten Bostyn van Limburg United is niet alleen volop bezig met de uitbouw van het team om volgend seizoen een goed figuur te kunnen slaan in de BeNe Liga, maar ook druk in de weer met de United Academy. Zo komt ex-Belgian Lion en bommenspecialist Thomas Dreesen (33) de staf versterken. Samen met Christoff Janssens van Clem Scherpenheuvel zal de Breeënaar instaan om de U16 vooral individueel beter te maken.
 2. ‘Bake Off Vlaanderen’-winnares Jaline Vandromme staat vanaf vrijdag op de Hasseltse markt
  Hasselt

  ‘Bake Off Vlaanderen’-winnares Jaline Vandromme staat vanaf vrijdag op de Hasseltse markt

  Vanaf vrijdag staat Jaline Vandromme met haar patisserie op de markt. De Hasseltse winnares van het populaire VIER-programma ‘Bake Off Vlaanderen 2019' doet dat op vraag van de stad. “Door haar uit te nodigen, willen we onze wekelijkse markt in de kijker zetten, én willen we jonge ondernemers warm maken voor het beroep van marktkramer”, aldus schepen van Markten en Foren Rik Dehollogne (N-VA).
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel