Het incident gebeurde aan de vestiaire van de Versuz
Volledig scherm
Het incident gebeurde aan de vestiaire van de Versuz © Borgerhoff

Kopstoot in Versuz leidt tot effectieve celstraf van twee jaar

Een 25-jarige man uit Balen is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij op 1 juli 2017 in Hasselt een kopstoot uitdeelde in de Versuz. Het slachtoffer hield een hersenschudding en een whiplash over aan de klap en kende ook de nodige psychische problemen. Hij krijgt in totaal 9.172,48 euro van de Kempenaar. 

 1. Digitale kanaries meten luchtkwaliteit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”
  Lummen / Beringen

  Digitale kanaries meten luchtkwali­teit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”

  In vijftien Limburgse scholen zullen de leerlingen de komende weken dertig digitale robotkanaries door de klas zien vliegen. Deze beestjes hebben een aantal sensoren die zeer precies de luchtkwaliteit in de lokalen kunnen meten. Aan de hand van een lichtje in hun ogen weet je meteen of de klas voldoende is geventileerd. Het lumineuze idee komt van Alexandra Lybaert, die als natuurkundig ingenieur aan de Odisee Hogeschool verbonden is.
 2. Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalificatie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”
  Basketbal EML

  Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalifica­tie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”

  Voor het eerst in de geschiedenis gaat Kangoeroes Mechelen, het team van de Limburgse voorzitter Luc Katra, naar de halve finale van de Beker van België, waar ze uitkomen tegen Leuven Bears. De kwalificatie werd vrijdag in Limburg afgedwongen, want United toonde een totaal ander gezicht in Mechelen en won verdiend met 68-71. Absolute uitblinker werd Yannick Desiron die topschutter werd met 19 punten en goed was voor 12 rebounds. Op de persconferentie was thuiscoach Paul Vervaeck niet echt tevreden.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken