Peter Nulens in zijn zaak Lekker Limburg. Zelf is hij — uiteraard — ook een fan van de knapkoeken.
Volledig scherm
Peter Nulens in zijn zaak Lekker Limburg. Zelf is hij — uiteraard — ook een fan van de knapkoeken. © Benoit De Freine

Knapkoek uit het Maasland van Lekker Limburgs: “Als je hem netjes in twee kunt breken, ben je belazerd”

De smaak laat vaag iets van speculaas vermoeden, de luchtigheid duwt je richting muffin. Maar als je hem netjes in twee kunt delen, heb je geen echte Maaslandse knapkoek in de hand. Een echte knapkoek leg je best in een diep bord, om er dan met een vinger op te duwen tot die in verschillende stukken knapt. En een echte knapkoek vind je vier eeuwen nadat de eerste lading uit de oven kwam bij Lekker Limburgs in Hasselt. 

0 reacties

  1. Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvolle marathonfietsers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”
    PREMIUM
    Alken

    Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvol­le marathon­fiet­sers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”

    Het levensverhaal van Jean Biermans (47) leest als een boek. In 1991 verloor hij bijna zijn been na een zware aanrijding door een stadsbus. Als bij wonder bleef hij gespaard van een amputatie en tijdens zijn revalidatie werd hij verliefd op de fiets. Onlangs nog won hij met zijn ploeg de 24 uur van Le Mans. “Zolang ik gezond blijf, zal ik ook blijven fietsen”, vertelt hij met een glimlach.