Arbeiders snelden ter plaatse om de beschadigde buizen te vervangen.
Volledig scherm
Arbeiders snelden ter plaatse om de beschadigde buizen te vervangen. © Foto Toon Royackers

Kermtstraat afgesloten na groot waterlek

HASSELTDonderdag hebben bewoners tussen Kermt en Stevoort (Hasselt) zonder leidingwater gezeten door een groot lek. Een oude hoofdleiding had het plots begeven, vermoedelijk door slijtage.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Aannemer die ‘brave burgers’ inschakelde voor cannisplantages veroordeeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”
  PREMIUM

  Aannemer die ‘brave burgers’ inschakel­de voor cannisplan­ta­ges veroor­deeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”

  Een aannemer uit Bree (47) verkocht MDMA en cocaïne en schakelde in 2019 de hulp van vrienden en familie in om een professionele cannabisplantage in Dilsen-Stokkem en een stekkenkwekerij in Maaseik op te zetten en uit te baten. Dat leverde ruim 400.000 euro illegale winst op. “De ogenschijnlijk brave burgers met een goede job ondergingen een zware mentaliteitswijziging”, benadrukte de aanklager.
  Genk, Diepenbeek
 2. Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”
  PREMIUM
  11

  Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.