De kraamafdeling van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De kraamafdeling van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Karolien Coenen

“Kamer vol nonkels en tantes is voorbij”: Limburgse kraamafdelingen willen coronamaatregelen doortrekken

Van je kindje bevallen en dan de ganse familie ontvangen in het ziekenhuis lijkt voorgoed verleden tijd. De bezoekbeperking tijdens corona valt zowat bij iedereen in goede aarde. “Moeder en kind stellen het op alle vlakken veel beter", zegt Renilde Cox, hoofdvroedvrouw in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Overleg tussen alle Limburgse ziekenhuizen staat gepland.

 1. Tegenligger die op Niels (19) botste, had glas te veel op: “Dader heeft wat pijn aan schouder... Wij zijn wel onze zoon kwijt”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Tegenlig­ger die op Niels (19) botste, had glas te veel op: “Dader heeft wat pijn aan schouder... Wij zijn wel onze zoon kwijt”

  Maandag viert Niels Vandersmissen nog zijn negentiende verjaardag met een handvol vrienden rond een vuurkorf. Dinsdagavond wijkt een tegenligger (48) van zijn rijvak en botst op de wagen van Niels. De 19-jarige Diepenbekenaar belandt in de gracht en sterft ter plaatse. De tegenligger legt een positieve alcoholtest af en heeft slechts kneuzingen. “Die mens mogen ze van mij de bak in zwieren", vindt de familie.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch