Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Repro

Juwelen gestolen in Hasselt

HasseltIn de Hazelarenlaan in Hasselt werd dinsdagochtend rond 9.15 uur een diefstal vastgesteld.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Moeten boeren zich zorgen maken over spanningen tussen Rusland en Oekraïne? “De boycot op onze peren duurt al zo lang dat we zelfs niet meer hopen”
  PREMIUM
  Haspengouw

  Moeten boeren zich zorgen maken over spanningen tussen Rusland en Oekraïne? “De boycot op onze peren duurt al zo lang dat we zelfs niet meer hopen”

  De spanningen tussen Rusland en Oekraïne worden met de dag sterker en de gevolgen ervan zijn zelfs tot bij de lokale fruittelers in Haspengouw te voelen. Sinds 2014 mogen ze immers geen fruit meer exporteren naar Rusland, hun grootste klant. Zullen de problemen tussen Rusland en Europa ook een grote invloed hebben op onze fruittelers? “Het einde van de boycot lijkt alleszins verder weg dan ooit”, klinkt het.
 1. KRC Genk Ladies en Janne Geers ontvangen leider OHL: “Supporters kunnen ons over de streep helpen”
  vrouwenvoetbal super league

  KRC Genk Ladies en Janne Geers ontvangen leider OHL: “Supporters kunnen ons over de streep helpen”

  Vrijdagavond ontvangt KRC Genk Ladies niemand minder dan OHL, de huidige leider in de Super League. Voor beide ploegen zijn de belangen groot. Terwijl de Genkies knokken voor een plaatsje in play-off 1, duelleert OHL met Anderlecht voor de titel. Voor Janne Geers wordt het een speciale wedstrijd. Vorige seizoen speelde de Genkse nog voor de Leuvense ploeg en ze telt er nog heel wat vriendinnen. “OHL speelt een schitterend seizoen en is torenhoog favoriet. Maar ook wij zijn in een positieve flow en willen daar een stevig Genks blok tegenover stellen”, klinkt Geers strijdvaardig.