Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Karolien Coenen

Jongeren-pv’s voor bromfietsers na controle

HasseltDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield dinsdag en woensdag een controleactie gericht op (brom)fietsverlichting in Diepenbeek. 

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Limburg speelt cruciale rol in ontwikkeling elektrische autosport, met de Driving Force en Circuit Zolder
  autosport

  Limburg speelt cruciale rol in ontwikke­ling elektri­sche autosport, met de Driving Force en Circuit Zolder

  Het ERA Championship, een kampioenschap met elektrische eenzitters zal dit seizoen samen met het WK FIA ETCR of het WK voor elektrische toerwagens te zien zijn. De organisatie achter dat ERA-kampioenschap, de Driving Force, is Limburgs, met onder meer Dieter Vanswijgenhoven en Rudi Penders aan de knoppen. Ook Circuit Zolder, dat meer en meer een plaats opeist in de elektrische autosport, speelt een mooie rol in deze nieuwe autosportformule.