Truienaar Jo Menten liep een zware hersenschudding en twee bloedingen op.
Volledig scherm
Truienaar Jo Menten liep een zware hersenschudding en twee bloedingen op. © Kristof Ghyselinck/RV

Jo (56) loopt schedelbreuk op na uit de hand gelopen ruzie op Schlagerfestival, familie doet oproep naar getuigen

Hasselt/Sint-TruidenOp de openingsavond van het populaire Schlagerfestival in de Hasseltse Trixxo Arena heeft Truienaar Jo Menten (56) vrijdag een schedelbreuk opgelopen. Dat gebeurde na een uit de hand gelopen discussie met een andere feestvierder. “Puur zinloos geweld”, zegt dochter Stefanie.

 1. Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselts vaccinatie­cen­trum deelt nog 120.000 booster­prik­ken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

  Het Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.
 1. Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”
  Hasselt

  Vakbondsac­tie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

  ACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg.
 2. Modemuseum onderzoekt in nieuwe expo ‘DressUndress’ spanningsveld tussen kleding en lichaam
  Hasselt

  Modemuseum onderzoekt in nieuwe expo ‘Dres­sUndress’ spannings­veld tussen kleding en lichaam

  Tijdens de coronacrisis hebben we duidelijk gemerkt dat we de maatschappij en mode moeilijk los van elkaar kunnen zien. Na bijna twee jaar in comfortabele homewear willen we opnieuw kleren die ons lichaam laten zien. De expo ‘DressUndress’ verplicht haar bezoekers om naar een maatschappelijk relevant onderwerp te kijken, namelijk de verschuiving van verhullende naar onthullende kledij, want naakt is weer helemaal in.
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.