De Dag tegen Kanker stond in het Jessa Ziekenhuis in het teken van seksualiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dag tegen Kanker stond in het Jessa Ziekenhuis in het teken van seksualiteit. © Karolien Coenen

Jessa Ziekenhuis leidt personeelsleden op tot experts in seksualiteit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”

HasseltVanaf 2022 wil het Jessa Ziekenhuis op elke afdeling een verpleegkundige die gespecialiseerd is in seksualiteit. Daarvoor zullen de verpleegkundigen een opleiding moeten volgen bij een seksuoloog. Het nieuwe project werd niet toevallig voorgesteld op de Dag tegen Kanker. “Een kankerbehandeling is vaak heel ingrijpend in het seksleven van patiënten", vertelt seksuologe Kristel Mulders.

 1. ZIEN. Villa Verbeelding geeft frisse twist aan alfabet samen met 26 nationale én internationale artiesten
  Hasselt

  ZIEN. Villa Verbeel­ding geeft frisse twist aan alfabet samen met 26 nationale én internatio­na­le artiesten

  Villa Verbeelding in Hasselt hield zondagmiddag een feestelijke opening van haar gloednieuwe, vaste expo ‘de abc kamer’. Liefst 26 nationale en internationale artiesten namen daarvoor elk één letter van het alfabet voor hun rekening. Daarbij kozen ze voor hun eigen creatieve invalshoek en persoonlijke vormgeving. Een verfrissend resultaat, dat gevierd werd met een hapje en een drankje en een eerste sneakpeak op zondagnamiddag.
 2. Vlaams Belang Sint-Truiden verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”
  Sint-Truiden

  Vlaams Belang Sint-Trui­den verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”

  ‘Een hart voor onze mensen’, zo heet de gloednieuwe solidariteitscampagne waarmee Het Vlaams Belang Sint-Truiden deze zaterdag gestart is. De partij organiseert tijdens deze actie een grootschalige soepverkoop, beginnende op de markt van Sint-Truiden. Dat geld integraal naar ‘vzw Huizen voor Vlaamse Solidariteit’ om gezinnen in moeilijkheden tóch een warme Kerst te bezorgen.
 1. Hasselt krijgt tweede ‘pleegzorgmuur’: “Cruciale aandacht met 84 Limburgse kinderen op wachtlijst”
  Hasselt

  Hasselt krijgt tweede ‘pleegzorg­muur’: “Cruciale aandacht met 84 Limburgse kinderen op wachtlijst”

  Aan de sporthal van de stedelijke basisschool in Kuringen heeft de stad Hasselt er een gloednieuwe, tweede ‘pleegzorgmuur’ bijgekregen. De lancering van deze muur gebeurt in de ‘Week van de Pleegzorg’, om ouders ook in Hasselt te stimuleren zich te informeren over de pleegzorg. “Er wachten nog heel wat Hasseltse kinderen op een plekje in zo’n pleeggezin”, benadrukt schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+).