Algemeen directeur dokter Yves Breysem zette donderdagavond het allereerste vaccin bij urgentie-arts en medisch diensthoofd van de spoedafdeling Agnes Meersman.
Volledig scherm
Algemeen directeur dokter Yves Breysem zette donderdagavond het allereerste vaccin bij urgentie-arts en medisch diensthoofd van de spoedafdeling Agnes Meersman. © Jessa Ziekenhuis

Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

Hasselt/Sint-TruidenHet is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.

 1. Buurtbewoner Jos (65) haalt slag thuis, kippenhouder mag stal niét uitbreiden: “Wij leven hier al in de stank”
  PREMIUM
  Kortessem

  Buurtbewo­ner Jos (65) haalt slag thuis, kippenhou­der mag stal niét uitbreiden: “Wij leven hier al in de stank”

  Voor de eerste keer heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen een stikstofarrest uitgesproken. Dat verbiedt kippenhouder Roebben in Kortessem om zijn stal tot 177.000 kippen uit te breiden, én brengt in volledig Vlaanderen alle toekomstige projecten met stikstofuitstoot in gevaar. Grote bezorgdheid voor de één, opluchting voor Kortessemse buurtbewoner Jos Houbrechts (65). “In alle jaren dat ik hier woon, heb ik die stal en de vreselijke geur ervan zien toenemen. Ooit moest het stoppen, en dat moment is nu.”
 1. Van accountmanager tot schoonheidsspecialiste: pas omgeschoolde Mica (30) heropent browbar
  PREMIUM
  Tongeren

  Van accountma­na­ger tot schoon­heids­spe­ci­a­lis­te: pas omgeschool­de Mica (30) heropent browbar

  Het is zover: de schoonheidssalons mogen vandaag – na maanden wachten – weer van start gaan. Een heugelijk moment voor Mica Brouns (30), die haar browbar Skinfullness maar één maand kon openen. Een pijnlijk gegeven, want Mica schoolde zich om van accountmanager tot schoonheidsspecialiste. “Niet verwacht dat de semilockdown zo lang zou duren, maar ik ben heel blij dat ik m’n nieuwe passie weer kan beoefenen”, zegt ze.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king