Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © AFP

Je moet meegaan met de tijd: Parket Limburg heeft Instagram-account

 1. 40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hasselt

  40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”

  Khaled A. (49) gaat voor 40 maanden de gevangenis in. Op 1 augustus vorig jaar verdoofde hij zijn ex-vrouw en nam hij hun beide kinderen mee naar Egypte, om er dan voor te zorgen dat die niet meer konden terugkeren. Het werd het begin van een lange lijdensweg voor moeder Issa (39) die haar kinderen al een jaar niet meer heeft gezien. “Het is een eerste stap, maar hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
 1. Truienaars vieren olympische overwinning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Truiden!”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truienaars vieren olympische overwin­ning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Trui­den!”

  De Truiense Nina Derwael (21) is olympisch kampioen, en dat hebben ook de Truienaars geweten. Zo kwamen liefst 60 Truiense supporters samen aan het Cosmo Café op de grote markt, waar uitbaters Jerome Fontaine en Quirine Quak de finale op twee grote schermen uitzond. Een feest dat helemaal losbarstte toen Derwael goud pakte. “Sommige supporters trokken zelfs hun schoen uit om bier uit hun hak te drinken.”
 2. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  37

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.