De Japanse Tuin zal in augustus ook in de avond openen om één van de beroemdste traditionele feesten van Japan te vieren. (Archiefbeeld Japanse Tuin)
Volledig scherm
De Japanse Tuin zal in augustus ook in de avond openen om één van de beroemdste traditionele feesten van Japan te vieren. (Archiefbeeld Japanse Tuin) © Karolien Coenen

Japanse Tuin verwelkomt bezoekers ‘s avonds tijdens Obon Festival

HasseltOp 13 en 14 augustus viert de Japanse Tuin ‘Obon Matsuri’, oftewel één van de beroemdste traditionele feesten van Japan. Hasselaren en bezoekers krijgen daarbij de kans om de traditie ‘tōrō nagashi’ voort te zetten, waarbij men kleine lantaarns te water laat. 

 1. Van Maasmechelen tot Hasselt: op deze tweedehandsbeurzen in Limburg doe je koopjes tijdens de maand oktober
  PREMIUM
  Limburg

  Van Maasmeche­len tot Hasselt: op deze tweede­hands­beur­zen in Limburg doe je koopjes tijdens de maand oktober

  Zoek jij nog een warm jasje voor je kroost nu de herfst in het land is? Verzamel je lp’s, boeken of voetbalshirts en ontbreekt er nog een stuk in je collectie? Onze redactie zocht voor jou alvast enkele tweedehandsbeurzen uit in Limburg, waar je daarvoor terechtkan tijdens de maand oktober. Van speelgoed in Maasmechelen tot voetbalshirts in Hasselt: op deze beurzen doe jij misschien wel de koop van je leven.
 2. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”