De huidige Hawaï-parking wordt tegen de zomer 2022 een gloednieuwe kampeerplaats.
Volledig scherm
De huidige Hawaï-parking wordt tegen de zomer 2022 een gloednieuwe kampeerplaats. © Mine Dalemans

Japanse Tuin krijgt tegen zomer 2022 gloednieuwe camperplaats

HasseltDe Japanse Tuin in Hasselt krijgt tegen de zomer van 2022 een gloednieuwe staanplaats voor twintig kampeerwagens. Die komt er op de bestaande Hawaï-parking, naast de Japanse Tuin en het Kapermolenpark. “Een unieke locatie op wandelafstand van het stadscentrum én in het groen”, zegt schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA). De stad pompt 250.000 euro in het project.

 1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
  PREMIUM

  Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”

  De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”
 2. “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraafplaats
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraaf­plaats

  Enkele Truienaren zijn een petitie gestart om camera’s te plaatsen op het kerkhof van Schurhoven en zo dieven af te schrikken of te betrappen. Al enkele jaren verdwijnen steeds vaker bloemstukken, knuffeltjes en andere spullen van de graven. “Mijn zoontje heeft zelfs schrik dat zijn tekeningen weer gestolen gaan”, vertelt Mieke Grégoir die in 2019 haar dochtertje verloor.