De huidige Hawaï-parking wordt tegen de zomer 2022 een gloednieuwe kampeerplaats.
Volledig scherm
De huidige Hawaï-parking wordt tegen de zomer 2022 een gloednieuwe kampeerplaats. © Mine Dalemans

Japanse Tuin krijgt tegen zomer 2022 gloednieuwe camperplaats

HasseltDe Japanse Tuin in Hasselt krijgt tegen de zomer van 2022 een gloednieuwe staanplaats voor twintig kampeerwagens. Die komt er op de bestaande Hawaï-parking, naast de Japanse Tuin en het Kapermolenpark. “Een unieke locatie op wandelafstand van het stadscentrum én in het groen”, zegt schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA). De stad pompt 250.000 euro in het project.

 1. Lecocq Flavours viert honderdste verjaardag én Hasseltse roots met boek: “Erfgoed dat niet altijd bekend is bij het grote publiek”
  PREMIUM
  Hasselt/Zonhoven

  Lecocq Flavours viert honderdste verjaardag én Hasseltse roots met boek: “Erfgoed dat niet altijd bekend is bij het grote publiek”

  De Zonhovense aromaleverancier Lecocq Flavours viert haar honderdjarig bestaan met het splinternieuwe en toepasselijk boek ‘100 jaar Lecocq Flavours’. Zo neemt zaakvoerder Olivier Lecocq samen met zijn vrouw Eveline Sticker de lezer in 160 pagina’s mee in heel wat oude, onbekende, maar vooral waardevolle verhalen over Hasselt als jeneverstad.
 2. Jessa Ziekenhuis leidt personeelsleden op tot experts in seksualiteit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis leidt personeels­le­den op tot experts in seksuali­teit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”

  Vanaf 2022 wil het Jessa Ziekenhuis op elke afdeling een verpleegkundige die gespecialiseerd is in seksualiteit. Daarvoor zullen de verpleegkundigen een opleiding moeten volgen bij een seksuoloog. Het nieuwe project werd niet toevallig voorgesteld op de Dag tegen Kanker. “Een kankerbehandeling is vaak heel ingrijpend in het seksleven van patiënten", vertelt seksuologe Kristel Mulders.