In welke Limburgse gemeenten mag je nog vuurwerk afsteken? Wij maken voor jullie een makkelijk overzicht

LimburgOudejaarsnacht is weer in zicht en daar hoort traditiegetrouw een heus vuurwerkspektakel bij. Maar niet in alle Limburgse gemeenten is het nog toegestaan om vuurwerk af te steken. Dat komt door de schadelijke gevolgen voor de luchtkwaliteit, voor het dierenwelzijn en voor de algemene brandveiligheid. In welke gemeenten mag je nog wel vuurwerk afsteken en in welke niet? Hier vind je een overzicht.

  1. Heem vzw vangt achttien jongeren in gevaarlijke leefsituatie al één jaar op: “Met opbrengst van JEZ! kunnen we hen helpen om waardevolle relaties op te bouwen”

    Heem vzw vangt achttien jongeren in gevaarlij­ke leefsitua­tie al één jaar op: “Met opbrengst van JEZ! kunnen we hen helpen om waardevol­le relaties op te bouwen”

    Sinds een jaar worden jongeren die in een moeilijke en gevaarlijke opvoedingssituatie verkeren, opgevangen door de begeleiders van Heem vzw in Sint-Truiden. De organisatie is uniek in Vlaanderen en mag zich intussen één van de 200 projecten noemen waar JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, geld voor inzamelt. Met het ingezamelde bedrag gaat Heem vzw extra activiteiten organiseren voor de jongeren en hun begeleiders.
    Sint-Truiden