PXL-studenten leggen buiten examens af.
Volledig scherm
PXL-studenten leggen buiten examens af. © PXL

IN BEELD. Tropisch weer in de blokperiode? Dan leggen PXL-studenten hun examen in openlucht af

HasseltNa het nattere weekend vergeten we misschien snel dat het de afgelopen weken toch warm was voor iedereen. Vooral de blokkende studenten hebben kunnen puffen, zweten en afzien. Om de hoge temperaturen toch iets dragelijker te maken, konden 81 PXL-studenten hun examen plantenkennis buiten afleggen.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerkerken
  Nieuwerkerken

  ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerker­ken

  In 1999 ontstond de verbroedering tussen Nieuwerkerken en het Toscaanse stadje San Casciano in Val di Pesa. Het gemeentebestuur beschikt sindsdien over een verbroederingscomité dat de contacten tussen het gemeentebestuur, verenigingsleven en bevolking van Nieuwerkerken en San Casciano onderhoudt. In 2019 werd het twintigjarig jubileum van de verbroedering gevierd met ‘Festa Toscana’. Op 15 augustus volgt een nieuwe editie van het feest.