De leerlingen van SASK gaan aan de slag met onkruid, stoeptegels en hun eigen creativiteit.
Volledig scherm
De leerlingen van SASK gaan aan de slag met onkruid, stoeptegels en hun eigen creativiteit. © Mine Dalemans

IN BEELD. Onkruid en stoeptegels worden kunst door Hasseltse leerlingen van SASK

HasseltDe leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten trokken vandaag de Hasseltse straten op voor een wel erg bijzondere opdracht. Rond onkruid tussen de stoeptegels creatieve kunstwerkjes creëren. Dat bleek maar een vraag voor de getalenteerde jongeren die de Kunstlaan opfleurden met een geslaagd resultaat.

 1. ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theatervoorstelling samen met Het Nieuwstedelijk
  PREMIUM

  ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theater­voor­stel­ling samen met Het Nieuwstede­lijk

  Voor de 50ste verjaardag van UHasselt maakt theaterhuis Het nieuwstedelijk de voorstelling ‘Mooie jaren - een kroniek van onze tijd’. “Een voorstelling over de voorbije halve eeuw waarin we een generatie vrienden volgen die het leven, de liefde en een wereld in voortdurende verandering ontdekken", zeggen regisseurs Stijn Devillé en Christophe Aussems. Op 19 mei gaat de voorstelling in première in het Cultuurcentrum Hasselt, waarna deze in het najaar doorheen heel Vlaanderen trekt.
  Hasselt
 2. Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeenten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeen­ten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Vanaf 17 april breidt Hasselt haar aanbod aan digitale hulpverlening stelselmatig uit tot negen ‘Digipunten’ verspreid over de stad. Het bestuur richt zich daarbij ook tot Hasselaren die al vertrouwd zijn met smartphones en computers. “Door de digitaliseringslawine die momenteel over ons heen raast, zit een steeds grotere groep met vragen. Voor hen staan we klaar", zeggen bevoegde schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Frank Dewael (Open Vld).
  Hasselt