Deze studente waagde zich aan een ritje op de mechanische rodeostier.
Volledig scherm
Deze studente waagde zich aan een ritje op de mechanische rodeostier. © Karolien Coenen

IN BEELD. Knallende optredens, ritje op de rodeostier en frisse pintjes: zo vieren Hasseltse studenten de ‘Student Take Off’

HasseltWie in Hasselt aan het nieuwe academiejaar denkt, denkt meteen aan de jaarlijkse ‘Student Take Off’. Die mocht afgelopen woensdag weer feestelijk plaatsvinden op het Kolonel Dusartplein, waar de Hasseltse studenten van de UHasselt en de hogescholen PXL en UCLL getrakteerd werden op liefst 16 knallende liveconcerten, feestelijke randanimatie en natuurlijk ook frisse pintjes.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. IN BEELD. Hasselts Jenevermuseum viert veertigste verjaardag in stijl: “Lang zal jenever!”
  Hasselt

  IN BEELD. Hasselts Jenevermu­se­um viert veertigste verjaardag in stijl: “Lang zal jenever!”

  Deze zaterdag ontving het Jenevermuseum van Hasselt 1.200 mensen om samen de veertigste verjaardag te vieren. Er werd gefeest in stijl met gratis taart, animatie en natuurlijk veel jenever. “Lang zal jenever”, klonk het de hele dag lang in de Witte Nonnenstraat, een leuke kwinkslag van het aanwezige mannenkoor Het Volgende Punt. Ook volksfiguur Jos Tuts kon niet ontbreken op het spektakel.