Verscheidene studenten durfden de uitdaging aan een maakten een fietsritje... in de lucht.
Volledig scherm
Verscheidene studenten durfden de uitdaging aan een maakten een fietsritje... in de lucht. © Mine Dalemans

IN BEELD. Hoger wordt een hogeschool niet, ontdekken deze fietsende studenten

HasseltAan de Hasseltse PXL-campussen in de Elfde-Liniestraat is het nieuwe academiejaar maandagochtend verrassend gestart. Zo maakten verscheidene hogeschoolstudenten vanochtend een fietsritje... op 50 meter hoogte. “Als Limburger fietsen we al door het water, maar nu dus ook in de lucht”, grapt algemeen directeur Ben Lambrechts. Toch zit er ook een boodschap achter de stunt.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven. En niet te veel babbelen”
  PREMIUM
  Genk

  Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven. En niet te veel babbelen”

  Wat was vroeger beter? Welk advies moet de jeugd krijgen? En wat is het geheim om zo oud te worden? Wij vragen het elke week aan de oudste inwoner van een dorp of stad in Vlaanderen, in onze nieuwe reeks ‘De Oudste Belgen’. Deze week bezoeken we Maria Cosemans (102), de oudste Genkenaar. “Ik kan zelf niet geloven dat ik zo oud ben”, klinkt het. Haar dochters doen mee haar verhaal. “Mama verloor op één jaar tijd zowel haar zoon als haar man, maar ze was er wel nog steeds voor ons.”