Het was genieten voor de jonge Hasselaren, nu de jaarlijkse Buitenspeeldag terug van weggeweest is.
Volledig scherm
Het was genieten voor de jonge Hasselaren, nu de jaarlijkse Buitenspeeldag terug van weggeweest is. © Karolien Coenen

IN BEELD. Hasseltse kinderen vieren Buitenspeeldag in verkeersvrije straten doorheen de stad

HasseltOp een vaste woensdag in april gaat de tv steevast uit en trekken kinderen naar buiten op de jaarlijkse Buitenspeeldag. Een dag die de jongste Hasselaren door de coronacrisis vorig jaar moeilijk konden vieren, maar die vandaag allesbehalve aan hen voorbijging. “Zij konden hun straat voor een dag ombouwen tot hun favoriete speelstraat, en kinderen van maar liefst zestien straten over heel Hasselt grepen die kans", zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+). 

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe Jelle Engelbosch (N-VA) plots de burgemeester van Sint-Truiden werd: “Stap opzij van Veerle was niet duidelijk, maar achterkamerpolitiek? Daar doen we niet aan”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Jelle Engelbosch (N-VA) plots de burgemees­ter van Sint-Trui­den werd: “Stap opzij van Veerle was niet duidelijk, maar achterka­mer­po­li­tiek? Daar doen we niet aan”

  Twee uur lang duurde de extra gemeenteraad over de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), maar pas ná de zitting werd duidelijk dat eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) nu haar burgemeesterssjerp overneemt. “Als coalitie waren we samen overeengekomen dat Heeren best een stapje opzij zet, maar helaas is dat stukje van het verhaal net tussen de plooien gevallen”, reageert Engelbosch. Opluchting voor Vooruit, dat het ontslag van Heeren vroeg, al blijft Groen wél verveeld achter. “Nog te veel vragen eisen een antwoord.” Hieronder een reconstructie van de zitting, en hoe het verder moet.
 1. Opnieuw geen Rock Herk deze zomer: “Maar we werken wel aan enkele alternatieven”
  PREMIUM
  Herk-De-Stad

  Opnieuw geen Rock Herk deze zomer: “Maar we werken wel aan enkele alternatie­ven”

  Rock Herk zal deze zomer opnieuw niet kunnen plaatsvinden. Dat laat de organisatie weten in een officieel bericht. De 38ste editie van het alternatief muziekfestival, dat tot de oudste van het land behoort, wordt verplaatst naar vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022. Begin dit jaar had het festival nog drie scenario’s klaar, het derde scenario met enkele kleinschalige evenementen deze zomer, ligt nu op tafel.
 2. PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen
  Hasselt

  PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen

  De succesvolle vegan kaneelbroodjes van het Hasseltse ‘PEAS’ is op weg om met twee nieuwe winkels binnenkort ook Leuven en Antwerpen te veroveren. Om die plannen in vervulling te laten gaan, startten uitbaters Els Berx (46) en Davy Rosiak (39) een financieringscampagne via het platform ‘WinWinner’. “Die loopt nog net geen twee weken, maar intussen mogen we al op 63.500 euro rekenen”, aldus Els en Davy.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan