Opbouw kermis Hasselt.
Volledig scherm
Opbouw kermis Hasselt. © Karolien Coenen

IN BEELD. Hasselt maakt zich op voor feestelijk kermisweekend

HasseltHet Kolonel Dusartplein in Hasselt wordt volop klaargestoomd voor een feestelijk weekend, want vanaf zaterdag vind je daar opnieuw één van de grootste kermissen van Vlaanderen. Denk aan een reuzenrad van 34 meter hoog, of doe er een schepje bovenop met de Roller Coaster van liefst 52 meter hoog. Kijkt u even mee.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalificatie heeft me verrast, manier waarop niet”
  voetbal belgen in buitenland

  Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalifica­tie heeft me verrast, manier waarop niet”

  Niet België, wel Kroatië neemt het maandag op tegen Japan in de achtste finales van het WK voetbal. Een affiche waar nog weinig Belgen van wakker liggen, maar Jordy Croux zit dan wel op het puntje van zijn stoel. De 28-jarige Hasselaar (ex-RC Genk, Willem II en Roda JC) is nu nog even in het land, maar begin januari vertrekt hij weer naar Japan om er aan zijn derde opeenvolgende seizoen te beginnen.