Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Hogeschool PXL trekt 320 ouders naar online webinar rond studiekeuze

HasseltDeze woensdagavond komen 320 ouders van leerlingen uit het zesde middelbaar samen voor een online webinar op initiatief van de Hogeschool PXL. “Jongeren zijn de toekomst van morgen en als we aan de toekomst willen werken, dan zijn geschoolde jongeren daar de sleutel toe”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts van de hogeschool. 

 1. Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openluchtbad Kapermolen
  Hasselt

  Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openlucht­bad Kapermolen

  Het prachtige weer van dit weekend heeft gezorgd voor heel wat zomer- en waterpret in Limburg. Zo deden de zwembaden gouden zaken. Bij zwembad Kapermolen in Hasselt hebben ze allerminst spijt gehad van hun beslissing om op 1 mei al de deuren van het buitenzwembad te openen. Heel wat jonge gezinnen, jongeren en speelvogels zochten en vonden er verkoeling. Ook in LAGO Pelt was de zwemvijver nu al geopend en kwam er veel volk opdagen. Verder waren er ook heel wat terrasjesgangers in de Noord-Limburgse hotspot. Momenteel wordt er gewerkt aan de Paalse Plas en aan de Sahara in Lommel mag je niet meer zwemmen, maar de Limburgers hebben duidelijk frisse alternatieven gevonden.
 2. Belangen zijn groot voor Torpedo Hasselt en Zonhoven United
  Voetbal interprovinciale eindronde

  Belangen zijn groot voor Torpedo Hasselt en Zonhoven United

  In de kwartfinale van de Interprovinciale eindronde staan de twee Limburgse teams voor moeilijke uitwedstrijden. Torpedo Hasselt reist naar VK Linden en Zonhoven United wacht een verre verplaatsing naar Drongen. Bij winst van de Limburgse teams, staan beiden volgend week tegenover elkaar. Van de vier halve finalisten promoveren er drie naar derde nationale. De kans dat zowel Torpedo als Zonhoven daarbij zijn, is dus best reëel.
 1. Afvalkunst in leegstaande etalages en doorzichtige afvalcontainers voor shock-effect: Hasselt start nieuwe campagne tegen zwerfvuil
  PREMIUM
  Hasselt

  Afvalkunst in leegstaan­de etalages en doorzichti­ge afvalcon­tai­ners voor shock-ef­fect: Hasselt start nieuwe campagne tegen zwerfvuil

  De leegstaande etalages in Hasselt krijgen deze maand een wel zeer unieke invulling. Zo voorziet de stad afvalkunstwerken in de lege ruimtes op de Gelatineboulevard, aan het Ursulinenhof en in de TT-wijk. Een levensgrote ‘zwerfvuilpop’ bewoog zich woensdagmiddag zelfs doorheen Hasselt om mensen aan te moedigen géén afval op de grond te gooien. “Met deze nieuwe campagne willen we de Hasseltse neuzen nogmaals op de afvalfeiten drukken.”