De hogeschool PXL overhandigde woensdag de cheque van liefst 5.975 euro ten voordele van Rode Neuzen.
Volledig scherm
De hogeschool PXL overhandigde woensdag de cheque van liefst 5.975 euro ten voordele van Rode Neuzen. © Rode Neuzen

Hogeschool PXL overhandigt cheque van bijna 6.000 euro ten voordele van Rode Neuzen

HasseltMet Rode Neuzen Dag in zicht, doet de Hogeschool PXL ook deze week nog extra inspanning om het belang van ondersteuning van jongeren in de kijker te zetten. Zo kleuren alle PXL-gebouwen in Hasselt rood in de avond en zijn er in de middag nog steeds ‘pasta meatballs' en Rode Neuzen-koffies te koop ten voordele van de Rode Neuzen Dag.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.