Sfeerbeeld van de Hogeschool PXL aan de Elfde-Liniestraat, die er vanaf komend academiejaar een nieuw postgraduaat bij krijgt.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van de Hogeschool PXL aan de Elfde-Liniestraat, die er vanaf komend academiejaar een nieuw postgraduaat bij krijgt. © Karolien Coenen

Hogeschool PXL lanceert gloednieuwe postgraduaat Hoogbegaafdheid

HasseltDe Hogeschool PXL heeft er vanaf het volgende academiejaar een gloednieuwe postgraduaat bij: Hoogbegaafdheid. De lessen zullen vanaf 28 september 2021 zowel online plaatsvinden als fysiek, aan de PXL-campus Vildersstraat.

 1. Twee zestigers gewond bij ongeval aan Varkensmarkt
  Diepenbeek

  Twee zestigers gewond bij ongeval aan Varkens­markt

  Bij een ongeval in Diepenbeek zijn maandagmiddag twee mensen gewond geraakt. Het voorval speelde zich af omstreeks 11 uur ter hoogte van een Varkensmarkt. De 64-jarige bestuurster van een personenwagen kwam om een onbekende reden in aanrijding met een fietsster en een terras van een bistro. Ze raakte daarbij enkele geparkeerde voertuigen. De bestuurster werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de fietsster, een 61-jarige vrouw uit Diepenbeek, kwam door de aanrijding ten val en raakte lichtgewond.
 2. Tom Lacroix (Sp. Hasselt): “Terugkeer naar Sporting voelt aan als thuiskomen”
  Voetbal tweede nationale B

  Tom Lacroix (Sp. Hasselt): “Terugkeer naar Sporting voelt aan als thuiskomen”

  Maandagavond om 18 uur begonnen T1 Rikie Broeckx en zijn boys aan het tweede luik van de voorbereiding. Sporting Hasselt kocht niet veel, maar haalde wel klasse en ervaring in huis met het trio Tom Lacroix, Geert Berben en Rune Lenaerts. Voor de 28-jarige goalgetter Tom Lacroix is het thuiskomen bij zijn Sporting Hasselt. Hij staat dan ook vlijmscherp voor de start van het nieuwe seizoen.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Hans Van Alphen (39) verraste België met vierde plaats in London 2012: “Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”
  Atletiek bijna vergeten olympiërs

  Hans Van Alphen (39) verraste België met vierde plaats in London 2012: “Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”

  Binnenkort staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende editie van de Olympische Spelen op het programma. Daarbij blikken we met heel wat ex-deelnemers vooruit op het grootste sportevenement ter wereld. Vandaag is het de beurt aan de Hasseltse Hans Van Alphen, die zowel in 2008 en 2012 zijn opwachting maakte als meerkamper op de Spelen.