Hogescholen UCLL en PXL wachten niet tot de herfstvakantie en voeren 'code oranje' nu al door, mét totale mondmaskerplicht.
Volledig scherm
Hogescholen UCLL en PXL wachten niet tot de herfstvakantie en voeren 'code oranje' nu al door, mét totale mondmaskerplicht. © Karolien Coenen

Hogescholen UCLL en PXL voeren ‘code oranje’ nu al door: “Besmettingen gebeuren niét op onze campus, maar we volgen de overheid”

Hasselt/Diepenbeek/GenkVlaams minister van Onderwijs Ben Weyts roept alle hogescholen en universiteiten in ons land op om over te schakelen naar ‘code oranje’ tegen de herstvakantie. Hogeschool UCLL en Hogeschool PXL wachten niet en volgen die oproep vanaf vandaag alvast op. Dit is wat er voor de studenten verandert.

 1. UNIZO Limburg pleit voor winkelen op afspraak vanaf 1 december
  Limburg

  UNIZO Limburg pleit voor winkelen op afspraak vanaf 1 december

  Komende vrijdag buigt het Overlegcomité zich over de feestdagen en de heropening van de winkels. UNIZO Limburg stuurt over dat laatste alvast een sterk signaal uit. Volgens de vereniging ziet de helft van de Limburgse ondernemers de bodem van hun kas, en daar moet iets aan gebeuren. “Laat winkelen op afspraak vanaf 1 december toe, zorg dat alle handelaars op de steunmaatregelen kunnen blijven rekenen en maak werk van de vergeten sectoren”, klinkt het naar de regering toe.
 2. Trainer-coach Guy Beckers (ZVK Eisden Dorp): “Het is wachten op een definitieve datum voor de herstart van de futsalcompetitie”

  Trai­ner-coach Guy Beckers (ZVK Eisden Dorp): “Het is wachten op een definitie­ve datum voor de herstart van de futsalcom­pe­ti­tie”

  Ook in het futsal ligt de competitie nog steeds stil. De laatst gespeelde competitiespeeldag dateert ondertussen van 9 oktober. Terwijl de veldvoetbalploegen de datum van de herstart reeds kennen, is dit nog niet het geval bij het futsal. Ook ZVK Eisden-Dorp trainer Guy Beckers moet ons het antwoord schuldig blijven. “In de zaalsporten gelden andere regels dan in het veldvoetbal. Ik verwacht de herstart tijdens het tweede weekend van januari, maar zekerheid hierover is er nog niet”, aldus Beckers.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit