Wilfried Croux in De Groene Delle.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Croux in De Groene Delle. © Bart Borgerhoff

Hoe een rijschoolinstructeur minister Demir een bocht liet maken: “Praatjes over compromis tussen natuur en economie zijn onzin. De natuur verliest altijd”

Met een ongezien aantal van 34.000 handtekeningen en 4.500 bezwaarschriften doen protestbewegingen van allerlei pluimage het dossier van De Groene Delle – waar 23 hectare natuurgebied zou verdwijnen voor een industriezone – daveren op zijn grondvesten. “De Limburger heeft een duidelijke boodschap gestuurd naar de Vlaamse regering: ‘Doe uw huiswerk opnieuw.’ En dat is exact wat ik ga doen”, nam bevoegd Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) deze week de vlucht vooruit. Voka Limburg reageerde verbijsterd en teleurgesteld. De 72-jarige rijschoolinstructeur Wilfried Croux is een strijder van het eerste uur: “Ik heb altijd gezegd dat voor dit dossier de sleutel bij N-VA ligt.”

 1. Padel boomt, dus plant Genk tegen eind dit jaar over 17 speelterreinen te beschikken: “Sommige liefhebbers zijn zelfs lid van twee clubs”
  PREMIUM
  Genk

  Padel boomt, dus plant Genk tegen eind dit jaar over 17 speelter­rei­nen te beschikken: “Sommige liefheb­bers zijn zelfs lid van twee clubs”

  Tegen het einde van 2021 zal Genk maar liefst zeventien padelterreinen tellen. Dat maakt schepen van Sport Kathleen Parthoens (CD&V) vandaag bekend. Het gaat bijna om een verdubbeling van het aantal velden dat de stad momenteel rijk is. Eén van de clubs die volgende maand alvast op de kar springt, is het Padelleboogske, een tennisclub die na veertig jaar bestaan een andere weg inslaat. Iets waar velen op zaten te wachten, zo blijkt. “Het is echt waanzinnig. (lacht)”
 2. Trainer Kristof Meykens (Herk FC) mikt op een plaats in de top vijf: “Jongeren kansen geven om zich voort te ontplooien”
  voetbal eerste provinciale

  Trainer Kristof Meykens (Herk FC) mikt op een plaats in de top vijf: “Jongeren kansen geven om zich voort te ontplooien”

  Kristof Meykens gaat komend seizoen zijn vijfde seizoen in als hoofdtrainer van eersteprovincialer FC Herk. Meykens laat niets aan het toeval over en is reeds een achttal weken aan de voorbereiding van het seizoen bezig. Opnieuw blijft Herk zijn eigenheid trouw. Beloftevolle jongeren uit eigen streek krijgen alle kansen om zich voort te ontwikkelen. En over de ambitie is de trainer duidelijk: “Een ploeg als Herk moet elk jaar voor een plaats in de top vijf durven gaan.”