Opleidingshoofd Communicatiemanagement aan de Hogeschool PXL Herve Van de Weyer kwam net voor de start van 2020 te weten dat hij een hersentumor had.
Volledig scherm
PREMIUM
Opleidingshoofd Communicatiemanagement aan de Hogeschool PXL Herve Van de Weyer kwam net voor de start van 2020 te weten dat hij een hersentumor had. © Karolien Coenen

Herve Van de Weyer (54) overwon hersentumor: “Gat maken, eruit halen en weer dichten. Het klonk zo simpel, en gelukkig ben ik traag van besef”

HasseltIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat voor Herve Van de Weyer (54) begon met een zware hersenoperatie, na een lelijke val met de fiets. De hersenscan bracht immers aan het licht dat het opleidingshoofd communicatiemanagement van Hogeschool PXL een tumor had. “We maken een gat, halen hem eruit en doen het opnieuw dicht, klonk het simpel voorgesteld. Ik prees mezelf gelukkig dat ik altijd al traag van besef geweest ben.”

 1. Zaakvoerder eventbedrijf geeft zich op als vrijwilliger voor vaccinatiecentrum Limburghal: "Mijn plicht om handje te helpen”
  PREMIUM
  Genk

  Zaakvoer­der eventbe­drijf geeft zich op als vrijwilli­ger voor vaccinatie­cen­trum Limburghal: "Mijn plicht om handje te helpen”

  “Wij zijn massaal op zoek naar vrijwilligers.” Een oproep van de vaccinatiecentra die Dominique Bobbaers niet zomaar aan zich liet voorbijgaan. De Zonhovenaar, die het eventbedrijf ‘Feestarchitect’ al 27 jaar runt, gaf zich meteen op als vrijwilliger voor de vaccinatiecentra in de Ethias Arena én de Limburghal. “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”, klinkt het.
 2. Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkranten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk
  Hasselt

  Hasselt lanceert binnenkort nieuwe wijkkran­ten voor Stevoort en Sint-Lambrechts-Herk

  Met de ‘Stevetenier’ in Stevoort en de ‘WIJ-krant van Herk’ in Sint-Lambrechts-Herk lanceert Hasselt binnenkort twee nieuwe wijkkrantjes. Vorig jaar kreeg de Heilig Hart-wijk al ‘Uit het Hart’ en Godsheide de ‘Godskesgazet’ in de bus. “Een grote buurtparticipatie en burgerbetrokkenheid is onze ambitie, en de lancering van die wijkkrantjes past daar perfect in”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven