27 nieuwe partners springen mee op de kar met de vernieuwde UITPAS van de stad Hasselt.
Volledig scherm
27 nieuwe partners springen mee op de kar met de vernieuwde UITPAS van de stad Hasselt. © Stad Hasselt

Hasseltse UITPAS breidt uit naar 27 nieuwe partners

HasseltDe Hasseltse UITPAS wordt steeds populairder. Al ruim 17.000 Hasselaren hebben sinds het vernieuwde concept zo'n pas uitgehaald, en intussen springen ook 27 nieuwe partners mee op de kar. Dat is meer dan een verdubbeling sinds de lancering van de pas een halfjaar geleden. 

  1. Eerste inhoudelijke zitting in dossier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveelheid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”
    Hasselt

    Eerste inhoudelij­ke zitting in dos­sier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveel­heid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”

    Vanmiddag vond in de Hasseltse correctionele rechtbank de eerste inhoudelijke zitting plaats in het dossier Reuzegom. Enkele gerechtsdeskundigen moesten uitleg geven bij de fatale doop waarbij Sanda Dia om het leven kwam. Blijkt dat de natriumconcentratie bij het slachtoffer na de doop van begin december 2018 193 millimol per liter bedroeg (mol is de eenheid voor chemische hoeveelheid). De normale waarde bij een mens ligt tussen de 136 en 144 mmol/l.