Ook Hendrik & Katrien zijn erbij, en vieren de Dag van de Verpleging.
Volledig scherm
Ook Hendrik & Katrien zijn erbij, en vieren de Dag van de Verpleging. © Karolien Coenen

Hasseltse standbeelden krijgen wit verpleegvest op Dag van de Verpleging

HasseltOp woensdag 12 mei is het Internationale Dag van de Verpleging, en dat laat Hasselt Zorgstad niet zomaar passeren. Zo krijgen enkele opvallende standbeelden een witte verpleegvest. Het gaat om De Gerlache op de Groene Boulevard, Hendrik & Katrien op de Grote Markt en het Borrelvrouwtje aan de Toeristische Dienst.

 1. Schepen van Leefmilieu Toon Vandeurzen (CD&V) geeft uitleg over natuurbeheer in Genk: “Wij kappen nooit zonder reden bomen”
  PREMIUM
  Genk

  Schepen van Leefmilieu Toon Vandeurzen (CD&V) geeft uitleg over natuurbe­heer in Genk: “Wij kappen nooit zonder reden bomen”

  Schepen van Leefmilieu Toon Vandeurzen (CD&V) en Rik Brys, deskundige ecologie bij Stad Genk, hebben woensdag het natuurbeheer in de stad uitgeklaard. Vaak reageren inwoners of bezoekers dan ook verbijsterd wanneer ze op een bomenkap stoten, maar volgens het duo zit er wel degelijk een duidelijk doel achter. “Aan de hand van een sterk natuurbeheer willen we (zeldzame) dieren en planten meer kansen geven”, klinkt het.
 2. Ex-Genkdoelman Olivier Vliegen aast op vaste keepersplaats bij Tsjechische eersteklasser Slovan Liberec: “Ik ben klaar voor een nieuwe stap”

  Ex-Genkdoel­man Olivier Vliegen aast op vaste keepers­plaats bij Tsjechi­sche eersteklas­ser Slovan Liberec: “Ik ben klaar voor een nieuwe stap”

  Een vijftal jaar geleden maakte Olivier Vliegen samen met Gaëtan Coucke en Nordin Jackers nog deel uit van een bijzonder getalenteerde KRC Genkse jeugdlichting keepers. Na een ommetje bij Anderlecht koos Olivier Vliegen op zijn achttiende voor een stap in het onbekende en tekende een contract van drie jaar en een half bij de Tsjechische eersteklasser Slovan Liberec. “Ik voel me sterker dan ooit”, klinkt een gemotiveerde Vliegen.