Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas.
Volledig scherm
Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas. © Karolien Coenen

Hasseltse speculaas van Bakkerij St.-Marie: “Laat je niet verrassen door de krokante structuur, achter de korst schuilt een malse lekkernij”

Het oogt niet meteen als speculaas, die brede zachte ‘hompen’. De grove omvang van de Hasseltse ‘spek-lââs’ beïnvloedt zijn smaak: in vergelijking met dunnere varianten is hij minder kruidig. “Het grootste genot van dat ambachtelijke proces? Het moment waarop de geur van versgebakken speculaas je neusgaten binnendringt. En ze smaakt ook stukken beter”, verzekert Jos Lycops.

1 reactie

 • Robert VANDENHOLT

  3 jaar geleden
  Beste speculaas in Hasselt! Een echte aanrader!!
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. KIJK. Hasseltse school wint bezoek van Tom Waes dankzij indrukwekkende veldslag: “Met zwaarden, schilden en alles erop en eraan”
  PREMIUM
  Hasselt

  KIJK. Hasseltse school wint bezoek van Tom Waes dankzij indrukwek­ken­de veldslag: “Met zwaarden, schilden en alles erop en eraan”

  Een veldslag tussen de Romeinen en Eburonen? Dan is Tom Waes tegenwoordig nooit veraf. De leerlingen en leerkrachten van het Virga Jessecollege in Hasselt gingen elkaar te lijf met nepzwaarden en -schilden. En daarvan was de ‘Het Verhaal van Vlaanderen’-presentator onder de indruk. “Wat zo'n video op YouTube allemaal niet kan teweegbrengen”, lacht adjunct-directeur Stijn Vandevelde.