Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas.
Volledig scherm
Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas. © Karolien Coenen

Hasseltse speculaas van Bakkerij St.-Marie: “Laat je niet verrassen door de krokante structuur, achter de korst schuilt een malse lekkernij”

Het oogt niet meteen als speculaas, die brede zachte ‘hompen’. De grove omvang van de Hasseltse ‘spek-lââs’ beïnvloedt zijn smaak: in vergelijking met dunnere varianten is hij minder kruidig. “Het grootste genot van dat ambachtelijke proces? Het moment waarop de geur van versgebakken speculaas je neusgaten binnendringt. En ze smaakt ook stukken beter”, verzekert Jos Lycops.

  1. Hasseltse juweelkunstenaar Diane Pacholski neemt ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo in ontvangst
    Hasselt

    Hasseltse juweelkun­ste­naar Diane Pacholski neemt ‘Handmade in Belgium’-la­bel van Unizo in ontvangst

    Sinds vandaag krijgt het werk van de Hasseltse juweelkunstenaar Diane Pacholski (45) de stempel ‘Handmade in Belgium’ van Unizo Limburg. Daarmee wil de vereniging ambachtelijke ondernemers en hun kwaliteitsproducten in de kijker zetten. “De juweelcreaties van Pacholski passen perfect in dit plaatje”, aldus gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg Bart Lodewyckx.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement