Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas.
Volledig scherm
Carine Claes en Jos Lycops met een lading Hasseltse speculaas. © Karolien Coenen

Hasseltse speculaas van Bakkerij St.-Marie: “Laat je niet verrassen door de krokante structuur, achter de korst schuilt een malse lekkernij”

Het oogt niet meteen als speculaas, die brede zachte ‘hompen’. De grove omvang van de Hasseltse ‘spek-lââs’ beïnvloedt zijn smaak: in vergelijking met dunnere varianten is hij minder kruidig. “Het grootste genot van dat ambachtelijke proces? Het moment waarop de geur van versgebakken speculaas je neusgaten binnendringt. En ze smaakt ook stukken beter”, verzekert Jos Lycops.

1 reactie

 • Bob Vandenholt

  2 jaar geleden
  Beste speculaas in Hasselt! Een echte aanrader!!
 1. Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober
  Hasselt

  Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober

  Het Hasselts vaccinatiecentrum maakt zich klaar om de komende weken 4.300 burgers te verwelkomen voor een derde prik tegen het coronavirus. Die uitnodigingen werden woensdag verstuurd, en zullen binnenkort bij inwoners met een verminderende immuniteit wegens ziekte of behandeling in de bus vallen. Tot 13 oktober kunnen zij daarvoor op het Hasseltse Park H terecht. Wat er daarna met de vaccinatieruimte gebeurt, is koffiedik kijken.
 2. Nieuwe studenten hebben steeds vaker al diploma op zak: “Velen willen nog wat van hun ‘verloren studententijd’ inhalen”
  PREMIUM
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Nieuwe studenten hebben steeds vaker al diploma op zak: “Velen willen nog wat van hun ‘verloren studenten­tijd’ inhalen”

  Zowel de UHasselt als de Limburgse UCLL-campussen in Hasselt, Genk en Diepenbeek mogen dit academiejaar alvast méér nieuwe studenten verwelkomen dan september vorig jaar. UHasselt is daarbij de grootste groeier, met liefst 10 procent meer nieuwe gezichten. Al zijn die ‘nieuwe gezichten’ steeds vaker studenten die al een diploma op zak hebben, en er graag een extra jaar aan toevoegen. Een tendens die ook de UCLL én Hogeschool PXL zien.