HAST doet de deur op slot.
Volledig scherm
HAST doet de deur op slot. © Google

Hasseltse school voor minstens een week dicht: 1.800 leerlingen krijgen afstandsonderwijs na elf positieve testen

Hasselt1.800 leerlingen en nog eens 200 leerkrachten van middelbare school HAST in Hasselt zullen tot minstens 1 februari afstandsonderwijs volgen. Elf positieve testen bij leerkrachten en leerlingen bleken voor de directie genoeg om in lockdown te gaan. 

 1. Kantoorhouder Ludo (62) opgelucht nadat overvallers veroordeeld worden tot vier jaar cel: “Eindelijk kan ik de zaak afsluiten”
  PREMIUM
  Borgloon

  Kantoorhou­der Ludo (62) opgelucht nadat overval­lers veroor­deeld worden tot vier jaar cel: “Eindelijk kan ik de zaak afsluiten”

  Ludo Dedrij (62) werd op 20 februari 2018 slachtoffer van een gewelddadige overval in zijn oude kantoor van De Voorzorg in het centrum van Borgloon. Twee jongemannen, die onder invloed waren van drugs, vielen gewapend binnen en eisten contant geld. Ze bedreigden de kantoorhouder met een wapen en sloegen hem hard met de kolf op het hoofd. Vandaag, drie jaar na de feiten, zijn de twee overvallers veroordeeld tot vier jaar cel. “Ik ben blij dat ik deze zaak nu toch enigszins kan afsluiten”, reageert Dedrij, die een blijvende invaliditeit overhield aan de agressie.
 2. Stef Gülbahar (24) van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overlevingsgids voor kansarmen: “Nog te vaak lopen zij verloren”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stef Gülbahar (24) van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overle­vings­gids voor kansarmen: “Nog te vaak lopen zij verloren”

  ‘Over-Leven’, zo heet de gloednieuwe gids voor kansarme Hasselaren. Daarin reikt de stad alle specifieke hulpverlening aan die er in Hasselt te vinden is, mét de hulp van Stef Gülbahar (24). Als graduaatstudent maatschappelijk werk aan de hogeschool UCLL – en intussen werkende als opbouwwerker RIMO Limburg bij inloopcentrum Café Anoniem – is hij het die de informatie in een overzichtelijk stadsplan giet. “Daklozen komen terecht in een noodopvangcentrum, maar hebben geen idee waar ze terechtkunnen zodra de volgende dag aanbreekt.”
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie