Ook het Virga Jessecollege in Hasselt doet mee aan de Open Monumentendag komende zondag.
Volledig scherm
Ook het Virga Jessecollege in Hasselt doet mee aan de Open Monumentendag komende zondag. © Borgerhoff

Hasseltse Open Monumentendag brengt zondag geschiedenis van schoolcampussen naar inwoners

Komende zondag kunnen Hasselaren opnieuw genieten van de Open Monumentendag, want ook dit jaar organiseert de stad activiteiten, weliswaar coronaproof. Zo zal de focus vooral liggen op de geschiedenis van drie schoolcampussen: het Koninklijk Atheneum, het Virga Jessecollege en PXL-Healthcare. Ook Abdijsite Herkenrode, Het Stadsmus en het Jenevermuseum openen de deuren. 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Hasselt op dinsdag 13 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Hasselt op dinsdag 13 oktober

  In Hasselt zijn er op één dag 18 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 126 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hasselt op 160 te liggen. Omdat Hasselt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs
  Hasselt

  Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs

  Een 40-jarige vluchteling van Russische afkomst krijgt een celstraf van achttien maanden met uitstel voor het bezit en de verkoop van heroïne en het bezit van cannabis in Hasselt. De man werd dit voorjaar betrapt en was eerder door de rechtbank van Hasselt al veroordeeld voor diefstallen. Hij krijgt een uitstel van zijn straf voor drie jaar en moet zich houden aan bepaalde voorwaarden. Zo moet hij elk contact met het drugsmilieu vermijden.