Eén van de vele mooie beelden die tijdens de Hasseltse Kunstennacht op donderdag 16 september te bewonderen waren doorheen de stad.
Volledig scherm
Eén van de vele mooie beelden die tijdens de Hasseltse Kunstennacht op donderdag 16 september te bewonderen waren doorheen de stad. © Mine Dalemans

Hasseltse Kunstennacht trekt meer dan 6.000 bezoekers

HasseltDoor de coronaperikelen kon de Hasseltse Kunstennacht vorig jaar en eerder dit jaar niet doorgaan, maar dat hield de uitgestelde editie op donderdagavond niet tegen om een succes te worden. Meer dan 6.000 bezoekers genoten van al het moois dat in de huiskamers, ateliers, musea en galeries te ontdekken was. Een recordopkomst.

 1. Basisschool Rapertingen en kinderopvang ‘t Ravotje openen nieuwbouw van 1 miljoen euro: "31 augustus was het een bouwwerf, 1 september een school”
  PREMIUM
  Hasselt

  Basis­school Rapertin­gen en kinderop­vang ‘t Ravotje openen nieuwbouw van 1 miljoen euro: "31 augustus was het een bouwwerf, 1 september een school”

  De kleuters van SBS Rapertingen konden hun schooljaar volledig in het nieuw beginnen. Hun klaslokalen zijn nog stralend wit en ruiken nog naar verf. Zaterdagmorgen werden ze door de directie en het Hasselts stadsbestuur officieel geopend. “De school barstte uit haar voegen, we moesten wel actie ondernemen", klinkt het.
 2. Eerste inhoudelijke zitting in dossier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveelheid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”
  Hasselt

  Eerste inhoudelij­ke zitting in dos­sier-Reuzegom afgelopen: “Vier liter zeewater. Dat is de hoeveel­heid die Sanda Dia heeft binnen gekregen”

  Vanmiddag vond in de Hasseltse correctionele rechtbank de eerste inhoudelijke zitting plaats in het dossier Reuzegom. Enkele gerechtsdeskundigen moesten uitleg geven bij de fatale doop waarbij Sanda Dia om het leven kwam. Blijkt dat de natriumconcentratie bij het slachtoffer na de doop van begin december 2018 193 millimol per liter bedroeg (mol is de eenheid voor chemische hoeveelheid). De normale waarde bij een mens ligt tussen de 136 en 144 mmol/l.
 1. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.
 2. Tweelingsbroers Leonardo (Belisia) en Andrea (Hades) Cascio voor het eerst tegenover elkaar: “Al wekenlang is dit duel het gespreksonderwerp nummer één”
  voetbal tweede nationale B

  Tweelings­broers Leonardo (Belisia) en Andrea (Hades) Cascio voor het eerst tegenover elkaar: “Al wekenlang is dit duel het gesprekson­der­werp nummer één”

  Er heerst voetbalkoorts binnen de familie Cascio. De wedstrijd Hades - Belisia Bilzen van zaterdag staat reeds maandenlang rood aangevinkt op de kalender. De tweelingsbroers Andrea en Leonardo Cascio staan voor het eerst tegenover elkaar in een officiële competitiewedstrijd. Beiden spelen in tweede nationale. De ene bij bij Hades, de andere bij Belisia. De ene is spits en de andere is keeper. Zelfs de 84-jarige ‘nonna’ Antonina wil dit duel voor geen geld missen. Grootmoeder is eregast en krijgt alvast een zitje in de hoofdtribune.