Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor.
Volledig scherm
Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor. © Karolien Coenen

Hasseltse graanjenever van Stokerij Vanderlinden en Distillerie Massy: “Met lokale producten en met de nadruk op duurzaamheid”

Wie Hasselt zegt, denkt jenever. Omdat de productie nu nog maar een fractie bedraagt van vroeger werd de naam Hasseltse graanjenever in 1997 in België en in 2007 Europees beschermd. Zo wordt er nog jenever gestoken bij Massy, de oudste stokerij in de streek die aan de basis lag van de Hasseltse graanjenever en die zich in de loop der jaren aanpaste aan de hedendaagse drinkcultuur. Maar ook Olivier Vanderlinden uit Hasselt heeft zich de kneepjes van het vak nog niet zo heel lang geleden eigen gemaakt. In de oude stallen van zijn overgrootouders blies hij in 2017 de traditie van het stoken op ambachtelijke wijze nieuw leven in.

  1. Daling van aantal besmettingen in Hasselt op woensdag 14 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Hasselt op woensdag 14 oktober

    In Hasselt zijn er op één dag 16 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 18. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 135 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hasselt komt dat getal nu op 172 te liggen. Hasselt heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement