Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor.
Volledig scherm
Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor. © Karolien Coenen

Hasseltse graanjenever van Stokerij Vanderlinden en Distillerie Massy: “Met lokale producten en met de nadruk op duurzaamheid”

Wie Hasselt zegt, denkt jenever. Omdat de productie nu nog maar een fractie bedraagt van vroeger werd de naam Hasseltse graanjenever in 1997 in België en in 2007 Europees beschermd. Zo wordt er nog jenever gestoken bij Massy, de oudste stokerij in de streek die aan de basis lag van de Hasseltse graanjenever en die zich in de loop der jaren aanpaste aan de hedendaagse drinkcultuur. Maar ook Olivier Vanderlinden uit Hasselt heeft zich de kneepjes van het vak nog niet zo heel lang geleden eigen gemaakt. In de oude stallen van zijn overgrootouders blies hij in 2017 de traditie van het stoken op ambachtelijke wijze nieuw leven in.

0 reacties

  1. Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober
    Hasselt

    Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober

    Het Hasselts vaccinatiecentrum maakt zich klaar om de komende weken 4.300 burgers te verwelkomen voor een derde prik tegen het coronavirus. Die uitnodigingen werden woensdag verstuurd, en zullen binnenkort bij inwoners met een verminderende immuniteit wegens ziekte of behandeling in de bus vallen. Tot 13 oktober kunnen zij daarvoor op het Hasseltse Park H terecht. Wat er daarna met de vaccinatieruimte gebeurt, is koffiedik kijken.