Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor.
Volledig scherm
Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor. © Karolien Coenen

Hasseltse graanjenever van Stokerij Vanderlinden en Distillerie Massy: “Met lokale producten en met de nadruk op duurzaamheid”

Wie Hasselt zegt, denkt jenever. Omdat de productie nu nog maar een fractie bedraagt van vroeger werd de naam Hasseltse graanjenever in 1997 in België en in 2007 Europees beschermd. Zo wordt er nog jenever gestoken bij Massy, de oudste stokerij in de streek die aan de basis lag van de Hasseltse graanjenever en die zich in de loop der jaren aanpaste aan de hedendaagse drinkcultuur. Maar ook Olivier Vanderlinden uit Hasselt heeft zich de kneepjes van het vak nog niet zo heel lang geleden eigen gemaakt. In de oude stallen van zijn overgrootouders blies hij in 2017 de traditie van het stoken op ambachtelijke wijze nieuw leven in.

0 reacties

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0-achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen door”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.