Uitbaters Elx Berx en Davy Rosiak leggen de boeken na zes jaar neer.
Volledig scherm
Uitbaters Elx Berx en Davy Rosiak leggen de boeken na zes jaar neer. © Karolien Coenen

Hasseltse dessertzaak PEAS failliet verklaard: “Als ondernemer moet je diep gaan en de gevolgen dragen”

HasseltDe Hasseltse dessertzaak PEAS van ondernemers Els Berx en Davy Rosiak is afgelopen donderdag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt. Eerder deze week lieten de uitbaters al weten de beide vestigingen in Hasselt en Antwerpen met onmiddellijke ingang te sluiten.

 1. Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerkelijk resultaat: “Volwassenen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”
  PREMIUM

  Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerke­lijk resultaat: “Volwasse­nen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”

  Meer dan 3.000 skeletten die vanaf 2018 werden opgegraven aan de Groenmarkt in Sint-Truiden geven vandaag een uniek beeld van de oude bewoners. “Sommigen kregen het duidelijk zwaar te verduren”, zegt Natasja De Winter van archeologisch bureau Aron BV, dat op een groot deel van de skeletten onderzoek voerde. En wat met de mirakels die van Sint-Truiden even een hotspot maakten?
  Sint-Truiden
 2. Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinci­aal Instituut voor Verpleeg­kun­de: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Volgende week start de nieuwe Limburgse editie van ‘Bloedserieus’, een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen in samenwerking met de studenten van Hasselt en Diepenbeek. Deze keer kunnen donoren voor het eerst ook in het centrum van Hasselt bloed geven, bovenop de gewoonlijke bloedcollectes in Diepenbeek. Daarvoor steken de studenten van het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde de handen uit de mouwen.
  Hasselt