V.l.n.r.: Medewerker CAW, stagiair PXL Healthcare, straatverpleger Ivo, twee medewerkers RIMO.
Volledig scherm
V.l.n.r.: Medewerker CAW, stagiair PXL Healthcare, straatverpleger Ivo, twee medewerkers RIMO. © Stad Hasselt

Hasseltse daklozenopvang wordt aangepast aan coronamaatregelen

“Tijdens de coronacrisis moeten we allemaal ‘in ons kot’ blijven. Maar wat als je geen kot hebt?”, moet het Hasseltse stadsbestuur gedacht hebben. Daarom wordt de Hasseltse  daklozenopvang momenteel aangepast aan de coronamaatregelen. Zo zijn daklozen ook beschermd tegen Covid-19-besmettingen. 

 1. Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers tijdens thema-actie
  Hasselt

  Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaar­heid van zwakke weggebrui­kers en bromfiet­sers tijdens the­ma-ac­tie

  In 2019 maakten fietsers maar liefst 23% uit van het totaal aantal verkeersdoden in Vlaanderen. In totaal lieten 132 zwakke weggebruikers en bromfietsers het leven. “De herfst en de winter vragen bovendien om extra oplettendheid. De donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer, bemoeilijken de zichtbaarheid, zeker die van zwakke weggebruikers en bromfietsers”, klinkt het bij de provincie Limburg. “Verlichting en reflecterende kledij zijn geen overbodige luxe, maar levensreddende middelen.” Daarom start de provincie aanstaande maandag met een thema-actie, waarbij de Limburgse politiekorpsen meer controles zullen voeren op de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers.
 1. Nieuwe app ‘KLIK’ brengt Limburgse studenten dichter bij elkaar in coronatijden
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Nieuwe app ‘KLIK’ brengt Limburgse studenten dichter bij elkaar in coronatij­den

  ‘KLIK’. Dat is de nieuwe app van UHasselt en de Hogescholen PXL, UCLL en LUCA School of Arts die studenten met dezelfde interesses met elkaar in contact wil brengen. Niet door te swipen, maar wél met het plaatsen van een zoekertje. De app heeft als doel om studenten (coronaproof) met elkaar te laten afspreken, en wordt in samenwerking met stad Gent en de Gentse Hogeronderwijsinstellingen ontwikkeld door LogoGezond+.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"