V.l.n.r.: Medewerker CAW, stagiair PXL Healthcare, straatverpleger Ivo, twee medewerkers RIMO.
Volledig scherm
V.l.n.r.: Medewerker CAW, stagiair PXL Healthcare, straatverpleger Ivo, twee medewerkers RIMO. © Stad Hasselt

Hasseltse daklozenopvang wordt aangepast aan coronamaatregelen

“Tijdens de coronacrisis moeten we allemaal ‘in ons kot’ blijven. Maar wat als je geen kot hebt?”, moet het Hasseltse stadsbestuur gedacht hebben. Daarom wordt de Hasseltse  daklozenopvang momenteel aangepast aan de coronamaatregelen. Zo zijn daklozen ook beschermd tegen Covid-19-besmettingen. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Eye-Opener Decors wil één ultieme kinderdroom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”
  Balen/Lommel/Pelt

  Eye-Ope­ner Decors wil één ultieme kinder­droom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”

  Het decorbedrijf Eye-Opener uit Balen en Lommel, dat zich sinds de lockdown in maart als kersvers bedrijf heeft toegelegd op het uittekenen en bouwen van unieke speelhuisjes/sprookjeskastelen gaat zich eventjes omvormen tot ‘Droom-Opener’. Het bedrijf creëerde zelfs een eigen personage en wil zoveel mogelijk kinderen (en volwassenen) uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten. “Eind november zullen we dan één ultieme droom uitvoeren”, zeggen Lars en Siemon. Astrid Coppens schaart zich ook achter de actie.
 1. Diepenbekenaar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk kind”
  Diepenbeek

  Diepenbeke­naar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslus­ti­ge knuffelaar in een afstande­lijk kind”

  Amper negen jaar was het meisje toen ze door de vriend (62) van haar grootmoeder werd aangerand. “Sindsdien is ze niet meer dezelfde. Ze is veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk, dichtgeklapt meisje”, vertelde de diep geëmotioneerde pleegvader van het slachtoffer. De Diepenbekenaar krijgt een celstraf van vijf jaar en wordt voor vijf jaar uit de rechten ontzet.
 2. ‘Verpleegsters’ bezoeken bejaarden thuis met valse coronatesten, en beroven hen dan: “Die meisjes leken nochtans lief”
  Hasselt

  ‘Verpleeg­sters’ bezoeken bejaarden thuis met valse coronates­ten, en beroven hen dan: “Die meisjes leken nochtans lief”

  Verpleegsters die onaangekondigd bij u thuis een coronatest komen afnemen: het klinkt nobel, maar dat is het niet. De politie waarschuwt voor dieven die in Limburg met deze smoes vooral bij oudere bewoners proberen binnen te geraken. De coronatest is voor alle duidelijkheid vals. “Die meisjes waren lief voor mijn moeder", zegt Johan, zoon van de 84-jarige Josette uit Hasselt. Maar de bejaarde vrouw werd wel degelijk bestolen.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered