Heel wat jongeren trokken naar het Hasseltse Kolonel Dusartplein om hun speciale dag goed te starten met een vers ontbijtje.
Volledig scherm
Heel wat jongeren trokken naar het Hasseltse Kolonel Dusartplein om hun speciale dag goed te starten met een vers ontbijtje. © Look A Pictures

Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein

HasseltLiefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.

 1. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”
 2. Van meer groen en water tot extra verkeersveiligheid en rust: zo wil Zonhoven één van de groenste centra in Limburg worden
  PREMIUM
  Zonhoven

  Van meer groen en water tot extra verkeers­vei­lig­heid en rust: zo wil Zonhoven één van de groenste centra in Limburg worden

  In het voorjaar starten de voorbereidingen voor de vergroening in Zonhoven rond het gemeentehuis, de kerk en het Kioskplein. De Roosterbeek wordt vanaf dan opengelegd, en er komt een nieuwe fietsverbinding, meer groen en extra speel- en zitelementen. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken aan de beek tegen eind 2024 afgerond. “We willen één van de groenste centra van Limburg worden”, zo klinkt het ambitieus.
 3. Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-werken in voor 3.669 werkzoekenden
  Hasselt

  Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-wer­ken in voor 3.669 werkzoeken­den

  De stad Hasselt heeft samen met de gemeenten Diepenbeek en Zonhoven via de projectvereniging Wijk-werken Midden Limburg een jobcoach wijk-werken aangeworven. Zij moet de 3.669 niet-werkende werkzoekenden in de gemeenten vlotter begeleiden naar een duurzame job. Bedrijven en gemeenten die beroep doen op zo’n wijk-werker, betalen mee aan het systeem. “Zo investeren bedrijven en gemeenten mee in kansen voor langdurige werkzoekenden”, klinkt het.