Vanaf 8 mei is het weer tijd om op terras te gaan, en ook de Hasseltse caféuitbaters stomen hun zaak klaar. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 8 mei is het weer tijd om op terras te gaan, en ook de Hasseltse caféuitbaters stomen hun zaak klaar. (Archiefbeeld) © Mine Dalemans

Hasseltse caféuitbaters maken zich klaar voor heropening terrassen op 8 mei: “Nieuwe meubelen én extra mankracht onderweg”

HasseltHet Overlegcomité heeft beslist: vanaf 19 april komt er een einde aan de ‘paaspauze’, weliswaar mét perspectief voor de horecauitbaters. Een volledige heropening laat de overheid nog niet toe, al mogen de terrassen vanaf 8 mei wel opnieuw uitgehaald worden. D-day waar ook de Hasseltse caféuitbaters zich (met gezonde zenuwen) op voorbereiden.

 1. The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”
  Brasschaat/Beveren/Borsbeek

  The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”

  De broers Jan en Guy Pluym van Feathers Events lanceerden begin dit jaar het idee om met hun muziekfestival in combinatie met springkasten, The Big Bounce, naar de Vlaamse scholen te trekken. Een schot in de roos, want tot eind juni zitten ze helemaal volgeboekt. Vlaamse scholen zagen het blijkbaar als een perfect alternatief voor afgelaste schoolreizen. De broers breiden het concept uit naar begin van het volgend schooljaar en naar steden en gemeeten.
 1. Rapper Rian Snoeks dropt outfits uit videoclip ‘GEVOELLOOS’ samen met Twenty Second Vintage
  Hasselt/Neerpelt

  Rapper Rian Snoeks dropt outfits uit videoclip ‘GEVOELLOOS’ samen met Twenty Second Vintage

  Rian Snoeks, de 17-jarige Peltse rapper die deel uitmaakt van het Genkse collectief ‘Goeie Jongens’ en vorig jaar nog één van de finalisten van ‘De Nieuwe Lichting' werd, verraste afgelopen weekend met een ‘instore drop’ bij Twenty Second Vintage. Voor zijn videoclip ‘GEVOELLOOS’ werkte Rian samen met twintig modellen, gestyled door de Hasseltse vintage kledingwinkel.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek