Shreen Issa is helemaal kapot van verdriet.
Volledig scherm
PREMIUM
Shreen Issa is helemaal kapot van verdriet. © Mine Dalemans

Hasseltse (38) radeloos nadat ex kindjes van 4 en 6 ontvoert naar Egypte: “Hij heeft iets in mijn koffie gedaan, zodat ik te versuft was om hem tegen te houden”

Een 38-jarige moeder uit Hasselt heeft haar kinderen van 4,5 en 6 jaar niet meer gezien sinds 1 augustus. De vrouw wurmde zich los uit een gewelddadige relatie en kreeg het hoederecht terwijl ze in een vluchthuis onderdook. Sinds een half jaar verblijft ze in een appartementje in Hasselt waar haar ex-man (48) de kinderen vorige maand ontvoerde. “Ik heb de hel meegemaakt de afgelopen jaren, en nu ben ik ook nog eens mijn kinderen kwijt”, zegt Shreen Issa.

 1. Textielontwerpster Marylène Madou en beautyonderneemster Caroline Rigo lanceren zonvriendelijke make-upcollectie: “Alle producten bevatten factor 50"
  Genk/Hasselt

  Textielont­werp­ster Marylène Madou en beautyon­der­neem­ster Caroline Rigo lanceren zonvriende­lij­ke ma­ke-upcollec­tie: “Alle producten bevatten factor 50"

  Twee succesvolle Limburgse onderneemsters sloegen de handen in elkaar en gingen op zoek naar een permanente oplossing voor het make-up vs zonnecrème-probleem. De Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo en de Genkse textielontwerpster Marylène Madou vonden elkaar in hun nieuwe kleurrijke Summercollectie met gezonde en beschermende make-up.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Restanten van ingestort Tongers klooster hebben een nieuwe eigenaar: “We creëren hier een woonproject met respect voor historisch erfgoed”
  Tongeren

  Restanten van ingestort Tongers klooster hebben een nieuwe eigenaar: “We creëren hier een woonpro­ject met respect voor historisch erfgoed”

  Het kloostergebouw op Plein 17 in Tongeren dat in 2015 bijna volledig instortte, heeft sinds vandaag een nieuwe eigenaar. Projectontwikkelaar Martine Hayen wil er met respect voor het historisch erfgoed en de overblijfselen een kleinschalig woonproject neerplanten. “De volledige onteigeningsprocedure en de verkoop hebben langer geduurd dan gehoopt,” aldus de burgemeester, “Maar we zijn tevreden dat er opnieuw leven komt op Plein 17.”
 2. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken/Sint-Truiden

  Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

  Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.