Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © BELGA

Hasselts vaccinatiecentrum zoekt 4.300 jongeren voor Johnson & Johnson-prik, ook Pukkelpop roept jongeren op zich te laten inenten

HasseltHet vaccinatiecentrum van Hasselt is op zoek naar kandidaten die zich op de Qvax-reservelijst willen laten zetten. Zo kunnen er 4.300 vaccins gezet worden. “Het gaat om Johnson & Johnson, dus dat is maar één prik", klinkt het. Ook festivalorganisatie Pukkelpop sluit zich aan bij de oproep.

 1. 40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hasselt

  40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”

  Khaled A. (49) gaat voor 40 maanden de gevangenis in. Op 1 augustus vorig jaar verdoofde hij zijn ex-vrouw en nam hij hun beide kinderen mee naar Egypte, om er dan voor te zorgen dat die niet meer konden terugkeren. Het werd het begin van een lange lijdensweg voor moeder Issa (39) die haar kinderen al een jaar niet meer heeft gezien. “Het is een eerste stap, maar hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
 2. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.