Vaccinatieruimte op Park H in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatieruimte op Park H in Hasselt. © Karolien Coenen

Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

HasseltHet Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.

 1. Vlaanderen loopt achter met derde prik: “437.000 Vlaamse 65-plussers mogen nog geen vaccin krijgen”

  Vlaanderen loopt achter met derde prik: “437.000 Vlaamse 65-plus­sers mogen nog geen vaccin krijgen”

  Zowat 500.000 Vlamingen hebben een boosterdosis van het coronavaccin gekregen. Daarmee is 7% van alle Vlamingen en bijna 30% van de 65-plussers gevaccineerd. Vlaanderen loopt achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers hebben gezet. Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is er een goede reden voor die vertraging. “Tussen de tweede en derde dosis van Pfizer moeten er zes maanden zitten. 437.000 Vlamingen die ouder zijn dan 65 mogen nu dus nog geen vaccin krijgen.”
 2. Wouter Beke bezoekt testcentrum Hasselt: “Nieuwe teststrategie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”
  Hasselt

  Wouter Beke bezoekt testcen­trum Hasselt: “Nieuwe teststrate­gie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”

  Sinds 10 januari gelden nieuwe quarantaine- en testregels en dus kwam Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag een kijkje nemen in het testcentrum aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Door de nieuwe strategie is het hier weer een pak rustiger en kunnen we het goed aan", klinkt het. “Momenteel betekent dat dat we zo'n 500 testen per dag afnemen waarvan ongeveer de helft positief is.”
 1. Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”
  PREMIUM
  Lummen

  Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”

  De Lummense Els Vandenhove (58) is een weerbare vrouw. In 2007 verloor ze haar man en drie jaar later besloot ze om een B&B te openen in de Algarve in Portugal. Daar krijgt ze van maart tot oktober Vlamingen over de vloer. In de wintermaanden gaat ze op verkenning in de streek om ook haar vaste klanten te kunnen blijven verrassen. “Eerst wilde ik naar Schotland, maar laat ons eerlijk zijn: het weer is hier toch beter”, lacht ze goedgezind vanuit de Portugese zon.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.