Vaccinatieruimte op Park H in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatieruimte op Park H in Hasselt. © Karolien Coenen

Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

HasseltHet Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.

  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  2. Vlaanderen loopt achter met derde prik: “437.000 Vlaamse 65-plussers mogen nog geen vaccin krijgen”

    Vlaanderen loopt achter met derde prik: “437.000 Vlaamse 65-plus­sers mogen nog geen vaccin krijgen”

    Zowat 500.000 Vlamingen hebben een boosterdosis van het coronavaccin gekregen. Daarmee is 7% van alle Vlamingen en bijna 30% van de 65-plussers gevaccineerd. Vlaanderen loopt achter op Brussel en Wallonië, die respectievelijk 32 en 37 procent derde prikken bij 65-plussers hebben gezet. Volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid is er een goede reden voor die vertraging. “Tussen de tweede en derde dosis van Pfizer moeten er zes maanden zitten. 437.000 Vlamingen die ouder zijn dan 65 mogen nu dus nog geen vaccin krijgen.”