Stefan T’Jolyn van ACOD spoor Limburg.
Volledig scherm
Stefan T’Jolyn van ACOD spoor Limburg. © Mine Dalemans

Hasselts personeel NMBS wordt overgeplaatst naar Gent, Antwerpen of Brussel: “De doodsteek voor werkgelegenheid bij spoor in Limburg”

Anderhalf miljoen euro heeft de NMBS geïnvesteerd in vernieuwde kantoren aan het station in Hasselt. En toch wordt het personeel overgeplaatst naar Gent, Antwerpen en Brussel. Volgens de NMBS gaat het om een efficiëntie-oefening, maar de socialistische vakbond ACOD spreekt van een ramp voor de werkgelegenheid bij het spoor in Limburg. “Dit terwijl het aantal jobs in Limburg de laatste 10 jaar al is gehalveerd” zegt Stefan T’Jolyn van ACOD Spoor.

0 reacties

 1. OVERZICHT. Van elektrische wandelbus tot 700 laadpunten tegen 2025: zo wil Hasselt duurzamer worden
  PREMIUM
  Hasselt

  OVERZICHT. Van elektri­sche wandelbus tot 700 laadpunten tegen 2025: zo wil Hasselt duurzamer worden

  Een zero-emissie mobiliteit: dat is voortaan het volgende doel van Hasselt. De stad wil namelijk zoveel mogelijk CO2-uitstoot uit de stad weren en voegt de daad bij het woord met een nieuw beleidsplan. Daarin staat onder meer de ambitie om tegen 2025 de huidige 96 laadpunten voor elektrische wagens in Hasselt uit te breiden naar 700 in totaal. Een overzicht van de groene, opkomende veranderingen in de stad.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid