Vincent (links) en Kurt (rechts) organiseren ‘het grootste mosselplein’ in Hasselt, hopend om samen met meer dan 1.000 mosselfans een wereldrecord te verbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent (links) en Kurt (rechts) organiseren ‘het grootste mosselplein’ in Hasselt, hopend om samen met meer dan 1.000 mosselfans een wereldrecord te verbreken. © Karolien Coenen

Hasselts horecaduo tovert Kolonel Dusartplein om tot grootste mosselplein: “Tien uur mosselplezier, puur voor het wereldrecord”

HasseltHet Kolonel Dusartplein in Hasselt moet op zondag 5 september voor een dag het grootste mosselplein ter wereld worden. De Hasseltse restaurantuitbaters Vincent Pilotto (30) en Kurt Wouters (49) van New Koncept willen daar zoveel mogelijk mosselfans naartoe lokken, om zo het wereldrecord ‘mosselen’ eten te verbreken.

  1. Hasseltse schepen met Marokkaanse roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”
    Hasselt

    Hasseltse schepen met Marokkaan­se roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”

    De Hasseltse schepen met Marokkaanse roots Habib El Ouakili (RoodGroen+) is zeer kritisch voor de Marokkaanse relschoppers die zondag voor vernieling in Brussel en Antwerpen zorgden. “De verzekering zal de getroffenen vergoeden, maar jullie ruiten zijn voor altijd ingeslagen”, zegt hij. “Er is niets mis met sportieve rivaliteit, maar dit mag nooit tot geweld leiden.”